Νέα εξέγερση μεταναστών στον Έβρο - Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013, 22:14
Νέα εξέγερση μεταναστών στον Έβρο - Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ
Η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση των παράνομων μεταναστών στο κέντρο κράτησης του Φυλακίου Έβρου, απαιτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον Έβρο, όταν οι κρατούμενοι μετανάστες προχώρησαν σε εκτεταμένη διαμαρτυρία μέσα στα κελιά τους.

Οι μετανάστες ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για την παράταση του χρόνου κράτησής τους, που ξεπερνά τους πέντε μήνες, μετά και την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας κράτησής τους. Οκτώ εξ αυτών συνελήφθησαν ως υπαίτιοι των κινητοποιήσεων, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη εξέγερση που καταγράφεται στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης μέσα σε μόλις λίγους μήνες.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στα κελιά τους άρχισαν να σπάνε πλακάκια και στη συνέχεια να τα πετάνε προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με αυτά που σημειώθηκαν στη Κομοτηνή, πρόσφατα, όταν η εξέγερση των μεταναστών άφησε πίσω της συντρίμμια και δύο τραυματίες αστυνομικούς.

Η ένταση εκτονώθηκε άμεσα χωρίς η εξέγερση να ξεφύγει του ελέγχου.

Πηγή: Thrakitoday.com
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013, 22:32