Νέα εμπλοκή με τη διαθεσιμότητα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 09:48
Νέα εμπλοκή με τη διαθεσιμότητα
Νέα εμπλοκή με την τρόικα βρίσκεται προ των πυλών για το θέμα της υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος Ιουνίου, όπως προβλέπουν οι σχετικές δεσμεύσεις, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Η τρόικα περιμένει ονοματεπώνυμα για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, ενώ το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνει να επιμένει στην παρουσίαση σχεδίων επί χάρτου για τους φορείς από τους οποίους θα προέλθουν.

Η ανάσα που έδωσε η συμφωνία ώστε οι 2.000 απολύσεις να γίνουν τον Σεπτέμβριο και όχι τον τρέχοντα μήνα - όπως αποτυπώθηκε και στην έκθεση της Κομισιόν - εξανεμίζεται μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για την πορεία της διαθεσιμότητας στο νέο ραντεβού με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο καθίσταται σαφές ότι ο στόχος είναι 12.500 υπάλληλοι να έχουν υπαχθεί στο σχέδιο κινητικότητας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και διευκρινίζεται ρητά με ποιον τρόπο θεωρεί η τρόικα στο πλαίσιο της αξιολόγησής της ότι θα προσδιορίζεται η επίτευξη του στόχου.

«Υπαγωγή στο σχέδιο κινητικότητας υπάρχει όταν οι αποδοχές του υπαλλήλου μειώνονται στο 75% του μισθού του στην περίπτωση της "διαθεσιμότητας" ή στο ένα τρίτο του μισθού στην περίπτωση της "αυτοδίκαιης αργίας". Δεν περιλαμβάνει υπαλλήλους που απασχολούνται σε φορείς υπό ιδιωτικοποίηση ή σε εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης εν όψει ιδιωτικοποίησης» αναφέρεται στο κείμενο.

Ωστόσο, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένουν να δίνουν άλλο στίγμα. «Η δέσμευση αφορά στο να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και όχι κατ' ανάγκη να έχουν τεθεί αυτοί στο καθεστώς διαθεσιμότητας» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 10:05