Νέα δικονομική εμπλοκή προέκυψε στο θέμα της έναρξης της δίκης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν στο δικαστήριο ότι δεν εξασφάλισαν άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, καθώς απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων είναι πως αν δεν αρχίσει δίκη εφετείου μετά την τρίτη μέρα να μην δικάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Καλιρρόη Χειμαριού, σύμφωνα με το νόμο περί αιρετών υπαλλήλων τέτοιες υποθέσεις μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος θα πρέπει να εκδικάζονται το συντομότερο δυνατό.

«Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των δικηγόρων είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στον Νόμο. Πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση που πρέπει να εκδικαστεί. Ως κράτος έχουμε γίνει αντικείμενο σχολίων στα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι δεν προχωρούμε σε γρήγορη απόδοση δικαιοσύνης. Δεν έχουμε πρόθεση να καταστρατηγήσουμε τα δικαιώματα των δικηγόρων, ωστόσο θα πρέπει ο Δικηγορικός Σύλλογος να λάβει υπόψη του τη βαρύτητα της υπόθεσης. Δεν ξέρω αν οι κατηγορούμενοι έχουν κάνει αυτά που τους αποδίδονται, το δικαστήριο θέλει να εκδικάσει την υπόθεση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τώρα το θέμα βρίσκεται στα χέρια του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Παρούσα ήταν και η αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιάννα Παναγοπούλου, για να δώσει διευκρινίσεις. Όπως ανέφερε, «δεν χορηγούμε άδεια στους συναδέλφους να δικάσουν για τρίτη μέρα. Άλλωστε, με βάση το άρθρο 349 η αποχή των δικηγόρων, συνιστά ανωτέρα βία, που κάμπτει τον Νόμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, προκειμένου να δώσει και εγγράφως την απόφασή του. Το δικαστήριο είπε πως θα συνεδριάσει εκ νέου στις 14.00.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης