Για τρίτη φορά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», προχώρησε στον διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης.

Με κενά τα εδώλια των κατηγορουμένων, το αδιέξοδο συνεχίστηκε, καθώς οι έξι κρατούμενοι δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και μόνο οι τρεις που είναι ελεύθεροι υπό όρους προσήλθαν, για να δηλώσουν ότι αρνούνται τον διορισμό συνηγόρων και ότι δεν θα συμμετέχουν σε μια δίκη που δεν αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί από τους δικηγόρους που είχαν διοριστεί από το δικαστήριο προχθές προσήλθαν, δηλώνοντας, όμως, ότι αποποιούνται τον διορισμό τους, άλλοι για λόγους υγείας άλλοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και άλλοι για λόγους ηθικής, καθώς, όπως υποστήριξαν, δεν εξασφαλίζουν την εμπιστοσύνη των κατηγορουμένων.

Οι κατηγορούμενοι, όπως τους είπαν, έχουν δικηγόρους και για αυτό δεν επιθυμούν τον διορισμό άλλων. Σύμφωνα, μάλιστα, με δύο από τους αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνηγόρους, σε επικοινωνία που είχαν με τον δικηγόρο των κατηγορουμένων, επιβεβαιώθηκε ότι συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης του εντολέα του.

Ανάμεσα στους δικηγόρους που παρουσιάστηκαν υπήρξαν και ηλικιωμένοι, οι οποίοι αδυνατούν, όπως είπαν, να παραμείνουν επί μακρόν σε μία διαδικασία, λόγω προβλημάτων υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα του Παναγιώτη Μασούρα, απευθυνόμενη στο δικαστήριο, δήλωσε, αμέσως μετά τον διορισμό των δικηγόρων, ότι η έδρα θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στα αιτήματα των κατηγορουμένων.

Ο πατέρας του Π. Μασούρα ρώτησε, μάλιστα, την πρόεδρο εάν επιτρέπεται να προδικάζει δημόσια σε τηλεοπτικό σταθμό το αποτέλεσμα της διαδικασίας ή της δίκης. «Δεν μας αφορά» απάντησε η πρόεδρος, για να λάβει την απάντηση: «Δεν σας αφορά που σας υποκαθιστά ένας βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.; Πιστεύω ότι δεν θα αφήσετε να σας αλλοιώσει κανένας παράγοντας».

Διαβάστε επίσης:
Παραλίγο να αποδράσουν από τις φυλακές οι κατηγορούμενοι στη δίκη των «Πυρήνων»
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης