Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα το απόγευμα της Τετάρτης με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν απόψε σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, Ιόνιο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, ανατολικό Αιγαίο και ΔωδεκάνησαΕιδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες σήμερα Τετάρτη στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), τη Στερεά (κυρίως την κεντρική και ανατολική, της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), την Εύβοια και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Δείτε την πρόγνωση του συστήματος Ποσειδών για τις περιοχές της χώρας που θα πλήξουν οι βροχοπτώσεις τις βραδινές ώρες της Τετάρτης:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταιγίδες και την Πέμπτη

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και το απόγευμα θα ενταθούν περαιτέρω στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Δείτε την πρόγνωση βροχοπτώσεων του συστήματος Ποσειδών για το μεσημέρι της Πέμπτης:

Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Έβρος

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές του Έβρου και συγκεκριμένα οικισμοί στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις Φέρρες, μετά το σχετικό αίτημα που διατυπώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις τοπικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα, από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρο τον μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ώστε να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός κινητοποίησης για το ενδεχόμενο να σημειωθεί μεγαλύτερη αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού, που θα είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ακόμα και κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, έκτακτα μέτρα λαμβάνουν καθημερινά και οι τουρκικές αρχές στο τελωνείο στις Καστανιές, αφού λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και στη γειτονική χώρα, κλείνουν τμηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το τελωνείο εμποδίζοντας τη διέλευση όλων των οχημάτων από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση.

Διαβάστε όλα τα νέα για τον καιρό στην κατηγορία Καιρός του zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης