Νέα επιχείρηση της αστυνομίας για τις «κόντρες» στον Λυκαβηττό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 13:39
Νέα επιχείρηση της αστυνομίας για τις «κόντρες» στον Λυκαβηττό

Νέα επιχείρηση, με στόχο τους νεαρούς που «στήνουν» κόντρες με τα οχήματά τους στην πλατεία Λυκαβηττού, πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία.

Το πρόβλημα με τις κόντρες και την ηχορρύπανση που προκαλούν στον Λυκαβηττό στάθηκε η αφορμή για να πραγματοποιηθούν ακόμη δύο έφοδοι των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, τις προηγούμενες ημέρες.

Κατά τις επιχειρήσεις συνελήφθησαν αρκετοί οδηγοί, για πληθώρα παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. Παρά ταύτα, οι... κοντράκηδες έδειξαν ότι είναι αμετανόητοι, καθώς επέστρεψαν στον τόπο του «εγκλήματος», στον Λυκαβηττό.

Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις για τις κόντρες

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη χθεσινή επιχείρηση για τις κόντρες στον Λυκαβηττό βεβαιώθηκαν 53 παραβάσεις και ειδικότερα:

• τρεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
• επτά για κυκλοφορία οχήματος χωρίς κατάλληλο σιγαστήρα
• 19 για φιμέ ανεμοθώρακες
• μία για επίδειξη ικανοτήτων
• μία για παρενόχληση λόγω πρόκλησης θορύβου από τη χρήση ηχητικού συστήματος
• 22 λοιπές παραβάσεις.

Για συμμετοχή στις κόντρες και για άλλες παραβάσεις συνελήφθησαν 13 οδηγοί, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ αφαιρέθηκαν 17 άδειες ικανότητας οδήγησης (διπλώματα), 19 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και 30 ζεύγη πινακίδων.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν συνολικά 13 οχήματα, τέσσερα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη. Οι έλεγχοι για τις κόντρες και για άλλες παραβάσεις θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 14:07