Τέσσερα νέα έργα που θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της υδροδότησης των δημοτικών κοινοτήτων του, προωθεί ο δήμος Δέλτα. Πρόκειται για παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη τον τελευταίο μήνα από τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης και της τεχνικής υπηρεσίας, ενώ αρκετές υλοποιήθηκαν, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό.

Στη Σίνδο αποκαταστάθηκε μια χρόνια διαρροή σε περιοχή έναντι του σιδηροδρομικού σταθμού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα συχνά να μειώνεται η πίεση του νερού σε μεγάλο μέρος της δημοτικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκε σωλήνας σε μήκος 120 μέτρα, με παραλλαγή του δικτύου στον προσαγωγό αγωγό ύδρευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στην περιοχή νέων εργατικών κατοικιών στα Διαβατά πραγματοποιήθηκαν: μια μεγάλη παρέμβαση με δημιουργία παράλληλης σύνδεσης (by pass) σε μήκος 300 μέτρων, επισκευή του booster στο υδραγωγείο Διαβατών, επιλύοντας ένα πρόβλημα δεκαετιών που ήταν η αιτία δυσλειτουργίας της πίεσης του νερού (προγραμματίζεται μάλιστα και κατασκευή οικίσκου για την προφύλαξη στο μέλλον από δυσμενείς καιρικές συνθήκες). Επίσης, έγινε επιδιόρθωση κεντρικού αγωγού επί της οδού Κιλκισίου (περιοχή αερογέφυρας) από βλάβη που προκλήθηκε λόγω παγετού, επιλύοντας οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής εδώ και χρόνια.

Αποκαταστάθηκε εκτεταμένη βλάβη κατά μήκος του κεντρικού αγωγού των δημοτικών κοινοτήτων Χαλάστρας και Ανατολικού (στην περιοχή 1ου χλμ Σίνδου – Χαλάστρας), σε βάθος περίπου δύο μέτρων, η οποία προκάλεσε μεγάλη διαρροή νερού και αναγκαστική διήμερη διακοπή υδροδότησης στις δύο δημοτικές κοινότητες, ενώ πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική παρέμβαση με τη συνδρομή της ΕΥΑΘ.

Νέα γεώτρηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Καλοχώρι μετά τον παγετό του Ιανουαρίου παρατηρούνται επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού σε κάποιες περιοχές λόγω εκτεταμένων διαρροών στο δίκτυο. Ήδη ξεκίνησε η επισκευή μιας μεγάλης διαρροής (υδραγωγείο στο βιομηχανικό πάρκο, παράλληλα στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού), προκειμένου να ενισχυθεί η υδροδότηση, ενώ ξεκινά και η επισκευή της τρίτης γεώτρησης που λόγω παλαιότητας υπολειτουργεί.

«Ο πρόσφατος παγετός αποκάλυψε την παλαιότητα και τις κακοτεχνίες του δικτύου ύδρευσης στον δήμο Δέλτα. Οι πολίτες διαμαρτύρονται γιατί ταλαιπωρούνται, διότι δεν γνωρίζουν τις διαστάσεις των προβλημάτων. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι τα έργα που πραγματοποιήσαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, βελτιώνουν οριστικά την υδροδότηση στη περιοχή», τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

Επισήμανε μάλιστα ότι η διοίκηση κάνει το καλύτερο δυνατό, αναλόγως των συνθηκών, βελτιώνοντας καθημερινά την κατάσταση. «Η εντολή προς το ανθρώπινο δυναμικό, σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες είναι εξυπηρέτηση του πολίτη σε απόλυτη προτεραιότητα. Κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια, δουλεύοντας ακόμη και νύχτα μέρα για να ομαλοποιήσουν την υδροδότηση», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: εφημερίδα «Μακεδονία»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης