Νέα ερώτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο με τους διορισμούς διευθυντών σχολείων που ανέδειξε το zougla.gr

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017, 13:05
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο με τους διορισμούς διευθυντών σχολείων που ανέδειξε το zougla.gr
Σε μείζον κοινοβουλευτικό ζήτημα εξελίσσεται το ρεπορτάζ του zougla.gr σχετικά με τις αξιολογήσεις για τον διορισμό των διευθυντών σχολικών μονάδων του Πειραιά, από το οποίο προκύπτει ότι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας ξεπέρασαν σκανδαλωδώς συναδέλφους τους με πολύ περισσότερα προσόντα, χάρη στη μέθοδο της... προσωπικής συνέντευξης, με αποτέλεσμα να προωθηθούν αναξιοκρατικά στις ανώτερες βαθμίδες.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του zougla.gr
:Μετά το σχετικό ερώτημα του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ερώτημα απηύθηνε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, για το θέμα αναμένεται να ασκηθούν εισαγγελικές ποινικές διώξεις.

Διαβάστε το ερώτημα:

«Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα : Επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εργαστηριακών κέντρων

Κύριε Υπουργέ,

Είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος για το νομοθετικό πλαίσιο επιλογής στελεχών στη διοίκηση και εποπτεία της εκπαίδευσης. Τρεις Υπουργοί τρεις διαφορετικοί νόμοι. Πρωτόγνωρο και ανησυχητικό, γιατί δείχνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει το χώρο της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα.

Τονίσαμε και κατά τη διαδικασία της συζήτησης του Ν.4473/2017 θέματα αντισυνταγματικότητας και ζητήσαμε να προχωρήσετε σε επιλογές με την προβλεπόμενη σειρά : Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων. Δεν εισακουστήκαμε.

Επισημάναμε την αδιαφάνεια στη διαδικασία συγκρότησης των Συμβουλίων Επιλογής και τον ορισμό των Προέδρων τους. Προβλέψαμε την έλλειψη αντικειμενικότητας στη διαδικασία της συνέντευξης, χωρίς τράπεζα θεμάτων.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν . Ό,τι ξεκίνησε με τον ορισμό των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης των οποίων και αναμένουμε ακόμα τα βιογραφικά, συνεχίστηκε με τις συνεντεύξεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης το 2015 και ολοκληρώθηκε με τις πρόσφατες επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.

Η ανάγνωση των βαθμολογιών στις συνεντεύξεις δυστυχώς μας δικαιώνει , οι «άριστοι» υπολείπονται των «αρεστών». Τα παράπονα πάρα πολλά και οι διαμαρτυρίες καθημερινά πληθαίνουν.

Η περίπτωση της αξιολόγησης των υποψηφίων Διευθυντών από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά όμως ξεπερνά κάθε όριο. Πέρα από το παράτυπο της λειτουργίας του Συμβουλίου επιλογής (6 μέλη αντί 7) και (1 γυναίκα αντί 2) σύμφωνα με την αρχή της ισότητας, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία μέσα από τη διαδικασία της συνέντευξης ακύρωσαν το έργο υποψηφίων Διευθυντών με πολυετή προσφορά , εξαιρετική επιστημονική συγκρότηση έργο και κοινωνική αποδοχή.

Καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αξιοπρέπειας και υποψήφιοι που ήταν στις πρώτες θέσεις του πίνακα, βαθμολογήθηκαν με 3 και 4.

Κύριε Υπουργέ, ο χώρος της Εκπαίδευσης δεν προσφέρεται για τυφλές συγκρούσεις και συντεχνιακές αγκυλώσεις. Η διοίκηση υπηρετεί το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά μας , πέρα από κόμματα και πολιτικές αντιλήψεις.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Θα προχωρήσετε στην αντικατάσταση των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ με ανοικτή πρόσκληση και αντικειμενικό σύστημα επιλογής των μελών τους ;

2. Πότε και με ποιο νομοθετικό πλαίσιο θα γίνουν οι επικείμενες επιλογές των Σχολικών Συμβούλων –θεσμό τον οποίο καθημερινά απαξιώνετε με δηλώσεις- και των Διευθυντών Εκπαίδευσης ;

Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017, 13:06