Δεν ξεκίνησε καλά η αντιπυρική περίοδος στον Δήμο Πεντέλης. Νέα φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στον 3ο όροφο του πρώην Νοσοκομείου Παπαδημητρίου στα Μελίσσια, σε καναπέδες που βρίσκονταν στον χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν πρώτα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης και αμέσως μετά τρία πυροσβεστικά οχήματα από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό και ένα πυροσβεστικό όχημα από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Πεντέλης, τα στελέχη των οποίων έσβησαν έγκαιρα τη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι το 7ο συμβάν εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή εντός μόλις 21 ημερών, τα οποία ευτυχώς όλα αντιμετωπίστηκαν στο ξεκίνημά τους και δεν πήραν ανησυχητική έκταση.

Συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε με τη μικρή εστία φωτιάς μετά από πρόσκρουση πτηνού σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος στα Μελίσσια, ακολούθησαν δύο μικρές εστίες φωτιάς στη Ν. Πεντέλη, το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαΐου, ενώ την Τετάρτη 1 Ιουνίου ξέσπασε μικρής έκτασης φωτιά στον προαύλιο χώρο του πρώην Νοσοκομείου Παπαδημητρίου, στα Μελίσσια. Το βράδυ της Πέμπτης 10 Ιουνίου εκδηλώνεται νέα εστία φωτιάς, αυτή τη φορά εντός του εγκαταλελειμμένου κτηρίου του ΝΙΕΘ στα Μελίσσια, ενώ στις 01:38 της Κυριακής 19 Ιουνίου πιάνει φωτιά σε έκταση στα όρια της Κηφισιάς με τα Μελίσσια, με αποτέλεσμα να καούν τρία στρέμματα μεικτής βλάστησης.

Το ανησυχητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση με το πρώην Νοσοκομείο Παπαδημητρίου, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» του πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου της περιοχής, το δάσος Παπαδημητρίου, είναι οι πληροφορίες που έλαβε το «Ενυπόγραφα» -και τις οποίες μεταφέρουμε με επιφύλαξη καθώς δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από πλευράς Δήμου- σύμφωνα με τις οποίες ο ιδιοκτήτης του εγκαταλελειμμένου χώρου αρνείται να παραχωρήσει κλειδιά στον Δήμο Πεντέλης, προκειμένου να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε περίπτωση ξεσπάσματος κάποιας πυρκαγιάς. Έτσι, όταν έχουμε εκδήλωση πυρκαγιάς μέσα στον συγκεκριμένο χώρο οι δυνάμεις που επεμβαίνουν χρειάζεται να σπάσουν τα λουκέτα, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος, που ίσως κάποια στιγμή αποβεί μοιραίος για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στα πρώτα λεπτά εκδήλωσής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα δεύτερο ανησυχητικό στοιχείο είναι η φύλαξη των δύο εγκαταλελειμμένων χώρων στην πόλη, αυτή του πρώην Νοσοκομείου Παπαδημητρίου και του ΝΙΕΘ, όπου σε πολλά ρεπορτάζ έχει καταγραφεί ότι είναι προσβάσιμα σε οποιαδήποτε άτομο θέλει να τα χρησιμοποιήσει χωρίς έλεγχο και για κάθε λόγο…

Πηγή: enypografa.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης