Για πέντε ολόκληρα χρόνια γνώριζε η Ελληνική Αστυνομία για το θάνατο ενός άτυχου νεαρού άνδρα… για πέντε ολόκληρα χρόνια όμως άφηνε τους συγγενείς του να πιστεύουν ότι είναι εξαφανισμένος. Πέντε χρόνια μετά, διατάσσεται κατεπείγουσα ΕΔΕ για να αποκαλυφθεί ο υπεύθυνος της ασύλληπτης γκάφας.

Ο 27χρονος, ο οποίος ήταν τοξικομανής, βρέθηκε νεκρός στον Άγιο Παντελεήμονα στις 4 Ιουλίου 2003. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν την ταυτότητα του νεκρού και έτσι το πτώμα του πέρασε στα «αζήτητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο μέρες μετά, οι συγγενείς του 27χρονου δήλωσαν εξαφάνιση στο Β΄Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω. Λίγες μέρες αργότερα, από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας έγινε ταυτοποίηση στοιχείων και διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός, η εξαφάνιση του οποίου είχε  δηλωθεί, ήταν ο ίδιος άνθρωπος με εκείνον που βρέθηκε νεκρός στα Πατήσια.

Αμέσως ενημερώθηκαν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες. Δεν συνέβη το ίδιο και με τους συγγενείς του νεαρού, οι οποίοι δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ.

Το καλοκαίρι του 2008 μία συγγενής του άτυχου 27χρονου ξαναπήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να ρωτήσει ποια είναι η πορεία των ερευνών. Εκεί έμαθε ότι ο νεαρός είναι νεκρός και ότι οι Αρχές το γνώριζαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης