Τους επικεφαλής στους εποπτευόμενους οργανισμούς ανακοίνωσε αργά το απόγευμα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Πρόκειται για τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους στα ΕΛΤΑ, τον ΟΣΕ και τις Αστικές Συγκοινωνίες.

Στα ΕΛΤΑ πρόεδρος τοποθετείται ο αρχιτέκτων μηχανικός Παναγιώτης Βουρνάς, οποίος έχει διατελέσει και Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Ο κ. Βουρνάς θα εκτελεί επίσης χρέη προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΚΕΚ ΕΛΤΑ Α.Ε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στα ΕΛΤΑ θα ασκεί ο Χρήστος Βαρσάμης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ με εξειδίκευση σε διοίκηση έργων. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στις εταιρείες, Unifon και Q-Phone, Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmotelco και της Netfon και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Mobitel Α.Ε.

Στη θυγατρική εταιρία των ΕΛΤΑ, τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Δρ Οικονομικών Επιστημών. Διετέλεσε Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ Α.Ε.

Στον ΟΣΕ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Δρ Πολιτικός Μηχανικός. Ο κ. Θεοφανόπουλος θα είναι επίσης πρόεδρος και στην άλλη εταιρία του Ομίλου ΟΣΕ, την ΕΔΙΣΥ Α.Ε. Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην ίδια εταιρία θα εκτελεί ο Βασίλειος Τσιαμαντής, Πολιτικός Μηχανικός και στέλεχος του ΟΣΕ Α.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. τοποθετείται ο Ιωάννης Πετρόπουλος, Τοπογράφος Μηχανικός, κάτοχος MSc Πολιτικού Μηχανικού, με εξειδίκευση και εμπειρία στη διοίκηση έργων.

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος Δρ Πολιτικός Μηχανικός και Καθηγητής Μεταφορών/Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τέλος, στη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Μυγδάλης, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Σε ότι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Δημήτριος Δημητρίου Δρ Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος, με εξειδίκευση σε θέματα Πρόβλεψης Ζήτησης για Μεταφορά και στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής, όπως και τον Σχεδιασμό και Management Μεταφορικών Δικτύων και Επιχειρήσεων.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΘΕΛ Α.Ε. αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, καθώς και Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του Ε.Μ.Π.

Στα τρόλεϊ και συγκεκριμένα στους ΗΛΠΑΠ Α.Ε., χρέη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Χλωμούδης Δρ Οικονομικών Επιστημών και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στην ΤΡΑΜ Α.Ε. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Βασίλειος-Ιωάννης Σπυράκος Δρ Πολιτικός – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός.

Στο Μετρό και ειδικότερα στην ΑΜΕΛ Α.Ε, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Σαράντης Μιχαλόπουλος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και κάτοχος MSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στους περισσότερους φορείς ανατέθηκαν στο ίδιο πρόσωπο καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, με σημαντική μείωση των μηνιαίων αποδοχών των επικεφαλής των οργανισμών, καθώς το πλαφόν καθορίστηκε στα 5.500 ευρώ μηνιαίως. Επίσης, στους περισσότερους φορείς παρατηρείται μείωση του αριθμού των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, ενώ συγκροτήθηκαν Διοικητικά Συμβούλια με κοινή σύνθεση, όπου αυτό ήταν εφικτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης