Άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από σαράντα δικαστικά πιστοποιητικά παρέχουν πλέον τα ΚΕΠ του δήμου Πειραιά στους πολίτες, καθώς εντάχθηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΣΟΛΩΝ» των υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής solon.gov.gr, οι πολίτες αιτούνται από τα ΚΕΠ τη χορήγηση πιστοποιητικών από επιλεγμένα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία της χώρας και στη συνέχεια τα παραλαμβάνουν είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία κατόπιν ραντεβού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί ήδη την ψηφιακή πλατφόρμα «myKEPlive», στην οποία πολίτες και επιχειρήσεις επικοινωνούν μέσω βιντεοκλήσης με τα ΚΕΠ, υποβάλλουν τα αιτήματά τους και παραλαμβάνουν πιστοποιητικά και έγγραφα, είτε στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο είτε στην οικία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε δικαστικά πιστοποιητικά και έγγραφα από επιλεγμένα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία της χώρας που θα απαιτούνταν μεγάλο χρονικό διάστημα για να τα παραλάβουν. Η ένταξη των ΚΕΠ Πειραιά στην ψηφιακή πλατφόρμα solon.gov.gr διευρύνει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες μας παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων πιστοποιητικών. Ως Δήμος Πειραιά, θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε πολίτες και επιχειρήσεις να κάνουν πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο άμεση τη συναλλαγή τους με το Δημόσιο» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σχετική δήλωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης