Ποινή φυλάκισης 6 ετών επέβαλε το Εφετείο Κακουργημάτων της Λαμίας στον Νίκο Παλαιοκώστα, ο οποίος κατηγορείτο για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Καρπενήσι το 2001.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας αρνήθηκε την κατηγορία και αμφισβήτησε και τις φωτογραφίες από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος της τράπεζας που περιλαμβάνονταν στη δικογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν κλήθηκε από την πρόεδρο του Εφετείου, κ. Δάλλα, να αποδεχθεί ότι είχε μετάσχει στη συγκεκριμένη ληστεία και να συνεκτιμηθεί αυτό στην ποινή, ο ίδιος απάντησε: “Και άλλη φορά που ομολόγησα, έφαγα πολύ χοντρή καμπάνα.”

Απαντώντας σε ερώτηση του αντεισαγγελέα Εφετών, κ. Μαραγιάννη, για την “προτίμηση” που έχει σε ληστείες τραπεζών, είπε ότι “τα λεφτά στη συγκεκριμένη τράπεζα είναι των παπάδων” και “δεν είναι λεφτά του κοσμάκη”!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Νίκος Παλαιοκώστας φέρεται ως δράστης της ληστείας που έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Καρπενήσι, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2001. Τότε, με την απειλή όπλου, είχε ζητήσει από τον ταμία και πήρε ένα εκατομμύριο δραχμές, ενώ συγχρόνως πήρε άλλες 875.000 δραχμές μέσα από τα συρτάρια και εξαφανίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο η μεταγωγή του από τις φυλακές της Πάτρας στη Λαμία, όσο και η επιστροφή του έγιναν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μετήχθη την Τετάρτη το βράδυ από την Πάτρα στην Αθήνα και σήμερα το πρωί κατευθείαν από την Αθήνα στο Εφετείο της Λαμίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης