Μπαράζ κλοπών πορτοφολιών καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης, στη λαϊκή αγορά στις Πατέλλες Ηρακλείου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι επιτήδειοι εφευρίσκουν νέες μεθόδους για να αποσπούν τη λεία τους.

Συγκεκριμένα είχαμε τρεις περιπτώσεις που έκλεψαν πορτοφόλια γυναικών που είχαν πάει για τα ψώνια του, ενώ σε μία περίπτωση η γυναίκα αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και πρόλαβε να σώσει το πορτοφόλι της. Τα ποσά που αφαίρεσαν είναι της τάξης των 100-150 ευρώ.
Αυτό που καταγγέλλεται είναι ο νέος τρόπος δράσης καθώς οι δράστες φαίνεται να χρησιμοποιούν μικρά παιδιά (Ρομά όπως περιγράφουν) τα οποία κυκλώνουν το υποψήφιο θύμα και δημιουργούν μια αναστάτωση. Πειράζουν, τσιμπούν κλπ. Στο μεταξύ και όσο οι γυναίκες έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα παιδιά, κάποιος άλλος αναλαμβάνει να τις “ξαλαφρώσει” από τα πορτοφόλια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περίπτωση της απόπειρας αφορούσε σε μία γιαγιά που πήγε στην λαϊκή με το εγγόνι της, το οποίο ήταν στο καρότσι. Ξαφνικά εμφανίστηκαν τα παιδάκια που άρχισαν να πειράζουν και να τσιμπούν το μωρό. Η γιαγιά επικεντρώθηκε στο μωρό, την ίδια ώρα όμως αντιλήφθηκε ένα χέρι να ακουμπάει την τσάντα της. Ήταν μία γυναίκα Ρομά. Εκείνη το έβαλε στα πόδια και μαζί της απομακρύνθηκαν και τα παιδιά που πείραζαν το μωρό στο καρότσι.
Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης