Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το βίντεο προώθησης του ελληνικού τουρισμού «Gods, Myths, Heroes» στο οποίο εσφαλμένα συμπεριλήφθηκε και ένα πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936, ένα νέο θέμα ανέκυψε που αφορά και πάλι στο ίδιο βίντεο.

Σε άρθρο του που τιτλοφορείται «Βίντεο για τον ελληνικό τουρισμό δείχνει την ακτή 12 Απόστολοι της Αυστραλίας» ο βρετανικός Telegraph αναφέρει ότι στο εν λόγω βίντεο συμπεριλαμβάνονται πλάνα 15 δευτερολέπτων από την ακτή 12 Απόστολοι της Βικτώρια. «Κατά τη διάρκεια του κλιπ ο αφηγητής λέει: «Όταν τελειώνει η μέρα, η σελήνη και τα άστρα της ζωγραφίζουν τον ουρανό με αστερισμούς που έχουν λάβει το όνομά τους από την ελληνική μυθολογία από αρχαίους ναύτες που σκιαγράφησαν τη δική τους διαδρομή από νησί σε νησί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Telegraph, ο ΕΟΤ αρνήθηκε να αποσύρει τα επίμαχα πλάνα, τα οποία απαθανάτισε το 2010 ο Αυστραλιανός φωτογράφος Alex Cherney, λέγοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν για να επιβεβαιώσουν ότι οι αστερισμοί έχουν όντως λάβει τα ονόματά τους από την ελληνική μυθολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο του Telegraph προωθείται μέσω twitter με την εξής φράση: Ελληνική γκάφα, το τουριστικό συμβούλιο χρησιμοποιεί κλιπ των 12 Αποστόλων για να ‘προμοτάρει’ την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης