Aπό προθεσμία σε… προθεσμία, «εξατμίζεται» ο χρόνος στη μεγάλη έρευνα για τα αποκαλούμενα «θαλασσοδάνεια» στο χώρο του Τύπου.

Ο γνωστός εκδότης Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος επρόκειτο να δώσει την Τρίτη εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στους οικονομικούς εισαγγελείς, ζήτησε και πήρε και νέα προθεσμία, για τις αρχές του Γενάρη 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα δάνεια των συστημικών τραπεζών προς ιδιοκτήτες ΜΜΕΟ κ. Ψυχάρης κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για την οποία ελέγχονται ως φυσικοί αυτουργοί, στελέχη των επίμαχων τραπεζών, που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τα επίμαχα δάνεια. Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκεται μεταξύ άλλων εκδοτικών επιχειρήσεων και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) για τα μεγάλα τραπεζικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί όχι μόνο στον Οργανισμό αλλά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη καλέσει σε εξηγήσεις και τα στελέχη των τραπεζών που ενέκριναν τα τις δανειοδοτήσεις με την έρευνα να εστιάζεται στη χορήγηση δανείων μετά το 2006, προκειμένου να εξακριβωθεί βάσει ποιων εγγυήσεων δόθηκαν, πού κατέληξαν και εάν αποπληρώνονται.

Υπενθυμίζεται, ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα δάνεια των συστημικών τραπεζών προς ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης