Με τέσσερις βασικές προτεραιότητες που περιέγραψε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ξεκινά τη θητεία της η νέα πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, Βάσω Τσιμπίδα.

Πρώτη προτεραιότητα είναι οι δικαιούχοι των προγραμμάτων να αναλογιστούν αν αυτά τους ικανοποιούν αλλά και να καταθέσουν προτάσεις ώστε να επανασχεδιαστούν όλες οι δράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερη προτεραιότητα αποτελεί η εύρεση πόρων για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων. Σύμφωνα με την κα Κατσέλη, το υπουργείο Εργασίας συζητά με το ΙΚΑ τον τρόπο να εξασφαλιστεί σταθερή ροή χρημάτων προς τον Οργανισμό ενώ εξετάζεται και η αλλαγή του του τρόπου διοχέτευσης των χρημάτων χωρίς την παρεμβολή των ασφαλιστικών ταμείων.

Ως τρίτη προτεραιότητα, η υπουργός έθεσε τη βελτίωση των υποδομών ενώ τέταρτη και τελευταία προτεραιότητα είναι η δημιουργία μηχανισμών ελέγχου, παρακολούθησης και αξιολόγησης όλων των δράσεων, για να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στην ομιλία της η νέα πρόεδρος του ΟΕΕ δήλωσε ότι θα πρέπει στο μέλλον ο Οργανισμός να εκμεταλλευτεί μέχρι και το τελευταίο του ευρώ για το καλό των δικαιούχων του, ενώ τόνισε πως δεν θα δεχθεί την όποια παρατυπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης