Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από δικηγόρο της ΕΡΤ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013, 18:16
Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από δικηγόρο της ΕΡΤ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δικηγόρος της ΕΡΤ Γεώργ. Κόκκας και βασιζόμενος σε 12 νομικούς ισχυρισμούς ζητάει να ακυρωθούν όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις, με τις οποίες σταμάτησε η λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης υφίσταται σοβαρή ηθική βλάβη λόγω αδυναμίας απόλαυσης του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος της EPT. Παράλληλα, υφίσταται οικονομική και ηθική βλάβη λόγω της επιβάρυνσης που θα δεχτεί ο κρατικός προϋπολογισμός από τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους απολυμένους και τις νέες προσλήψεις οι οποίες θα γίνουν, ενώ θα καταβάλει και φόρους.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι αντίθετη στο άρθρο 44 του Συντάγματος, καθώς για την έκδοσή της δεν υπήρξε καμία εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη όπως απαιτεί ο συνταγματικός χάρτης, αλλά ούτε υπογράφεται από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Ακόμη, ζητάει την ακύρωση πέντε περίπου κοινών υπουργικών αποφάσεων οι οποίες, όπως τονίζει, είναι αντισυνταγματικές (αντίθετες στα άρθρα 4, 107, κ.λπ. του Συντάγματος), εκδόθηκαν καθ΄ υπέρβασης νομοθετικής εξουσιοδότησης, πάσχουν από έλλειψη αιτιολογίας, είναι αντίθετες σε διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013, 18:30