Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η «λευκή εβδομάδα» έπειτα από σχετική πρόταση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιάννης Ρέτσος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προτείνουμε μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα να δίνονται δύο ημέρες σχολικής ανάπαυλας, κατά προτίμηση Πέμπτη και Παρασκευή, οι οποίες να “κολλάνε” στο Σαββατοκύριακο ώστε να προκύπτει ένα τετραήμερο με εκπαιδευτικό και εκπτωτικό χαρακτήρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι η περσινή πρόταση της ΠΟΞ, που βαφτίστηκε «Λευκή Εβδομάδα» παρερμηνεύτηκε, καθώς η Ομοσπονδία προτείνει μια ανάπαυλα εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους μαθητές, η οποία ταυτόχρονα θα τονώνει τις τοπικές κοινωνίες μέσω της ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού.

Ο επικεφαλής των ξενοδόχων ζήτησε την παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, προκειμένου να γίνει άμεσα μια συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

«Για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε ήδη από φέτος, γιατί πιστεύω πως αν δεν γίνει φέτος, δεν θα γίνει ποτέ», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης