Ένας «καυτός» διάλογος του πρώην διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου με την επίσης συγκατηγορούμενη του αστυνομικό και σύντροφο του, οι οποίοι κατηγορούνται για «ξέπλυμα» κακοποιών στους οποίους έβγαζαν ταυτότητες και διαβατήρια, έφερε στο φως η λήξη της ανακριτικής διαδικασίας. Οι δυο αστυνομικοί είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από τους «Αδιάφθορους» της Ελληνικής αστυνομίας για συμμετοχή σε ένα πολύ σοβαρό κύκλωμα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο γραφείο του πρώην διοικητή είχε εντοπιστεί χρηματοκιβώτιο με περισσότερες από 300 χιλιάδες ευρώ. 

Σύμφωνα με τον διάλογο που παρουσίασε το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, το ζευγάρι και στη ζωή των αστυνομικών, είχε μια μικρή σύγκρουση για τον χειρισμό της έκδοσης ταυτοτήτων. Μάλιστα, η αστυνομικός με την εντυπωσιακή εμφάνιση φέρεται να είναι καταχωρημένη στο κινητό τηλέφωνο του διοικητή με το όνομα «Κορμί».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Σ…λα γιατί κορίτσι δεν εκτύπωνες τις ερωτήσεις; Δεν έχεις εκτυπώσει σε πολλές ταυτότητες. Αν έρθουν να μας ελέγξουν θα είμαστε έκθετοι. Γιατί κοριτσάκι μου έχεις εκατό χρόνια εμπειρία. 

«ΚΟΡΜΙ»: Γιατί; 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Τι να πω ρε Σ…λα. Πραγματικά όλο στενοχώριες.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΚΟΡΜΙ»: Εντάξει ρε Γ…γο. Έκανα λάθος. 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Βγάζεις σε τέτοιο άνθρωπο ταυτότητα και δεν κοιτάς να είναι όλα τέλεια; 

«ΚΟΡΜΙ»: Ας με δικάσουν… Λάθος 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές που έγιναν «φύλλο και φτερό» στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έκρυβαν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία καθώς βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων. Επίσης, οι επαφές που είχαν οι κατηγορούμενοι ελέγχθηκαν μια – μια με αποτέλεσμα «να εμφανιστούν και άλλα άτομα με μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον» όπως χαρακτηριστικά  έλεγε πρόσωπο με γνώση της υπόθεσης. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συλληφθεί 20 άτομα, «μεταξύ των οποίων τα δύο (2) ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, εννιά (9) αστυνομικοί, πολιτικός υπάλληλος, δικηγόρος, υπάλληλος ληξιαρχείου και ακόμα πέντε (5) ιδιώτες ως μέλη, καθώς και αλλοδαπός ως πελάτης του κυκλώματος». Μετά τις απολογίες τους έξι από αυτούς προφυλακίστηκαν. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης