Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διεξάγεται, προέκυψε σχέση του 29χρονου Κωνσταντίνου Γ.  με την Πόλα Ρούπα, που είναι καταδικασμένη για τη συμμετοχή της στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». 

Ο νεαρός φαίνεται να ενοικίασε το υπόγειο της Αλκαμένους το Δεκέμβριο του 2015 και να είχε προπληρώσει και το ενοίκιο για το φετινό Δεκέμβρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ενοικίαση χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία του.

Τα στοιχεία της ταυτότητας, του συμπληρωμένου δελτίου δηλαδή χωρίς επικολλημένη φωτογραφία, είχαν βρεθεί στο σπίτι της Πόλας Ρούπας, σε ηλεκτρονικό αρχείο στον υπολογιστή της, όταν συνελήφθη τον περασμένο Γενάρη στην Ηλιούπολη.

Τα αρχικά του ατόμου στο οποίο ανήκε η ταυτότητα είναι: Δ. Π. του Π. γεννημένος το 1991 στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο που ήταν μάρτυρας σε δίκη του Επαναστατικού Αγώνα το 2014 και προφανώς από εκεί οι τρομοκράτες υπέκλεψαν τα στοιχεία του.

Αύριο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των 8 ταυτοτήτων που κατείχε ο 29χρονος, για να διερευνηθεί η πιθανότητα να έχουν χρησιμοποιηθεί για ενοικίαση και άλλων κρησφυγέτων.

Κεντρικό ρόλο

Η Αντιτρομοκρατική αποδίδει κεντρικό ρόλο στον 29χρονο, κυρίως στον τομέα της κατασκευής τρομοδεμάτων αλλά και ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών. Μάλιστα αναφέρεται ότι πιθανόν να είχε το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα σε ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στο υπόγειο της Αλκαμένους βρέθηκαν συνολικά περίπου 13 κιλά ισχυρών εκρηκτικών και μία σχεδόν έτοιμη ωρολογιακή βόμβα. Πιθανολογείται από την ποσότητα των υλικών ότι δεν θα τις χρησιμοποιούσε μόνο σε δέματα βόμβες.

Ένα βασικό ερώτημα παραμένει το γιατί είχε μαζί του τα εκρηκτικά τη στιγμή της σύλληψής του και αν είναι πιθανόν να τα μετέφερε σε άλλο κρησφύγετο όπως και ποιοι μπορεί να ήταν οι μελλοντικοί στόχοι επιθέσεων.

Απαντήσεις σε αυτό μπορεί να δώσουν τα εργαστήρια από την έρευνα στους 2 υπολογιστές, στα 3 κινητά τηλέφωνα, στα USB και τις κάρτες μνήμης που κατείχε.

Σημειώνεται ότι ακόμη και σήμερα αστυνομικοί πήραν από το υπόγειο και άλλα αντικείμενα, που ίσως να αποδείξουν παρουσία και άλλων ατόμων στο συγκεκριμένο χώρο. Γιατί εκτιμούν ότι ο 29χρονος είχε συνεργούς. 

Φυσικά ερευνάται και πιθανή ανάμιξή του σε βομβιστικές ενέργειες του, που έγιναν τους προηγούμενες μήνες από τους Πυρήνες της Φωτιάς και άλλες οργανώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης