Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. κάνει αναφορά στην υπόθεση του «πιστολέρο του Παγκρατίου», λέγοντας ότι το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου 2013 «παρουσιάσθηκε στο τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής και συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης ο 23χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε την 13η Οκτωβρίου στο Παγκράτι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατόπιν στην 20ή τακτική ανακρίτρια, από την οποία έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ο δράστης, καθώς είχε φύγει πριν από το αιματηρό περιστατικό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ήταν γνωστός στην αστυνομία για άλλο περιστατικό οπαδικής βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «απλή συνδρομή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Ο συνήγορός τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε:

«Μετά από πολύωρη απολογία, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι ελέγχονταν για απλή συνδρομή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υπαλλήλου κέντρου υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Παγκράτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Από το πειστήριο USB, που κατέγραψε (μαγνητοσκόπησε) το επεισόδιο έξω από το club στο Παγκράτι, αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν απομακρυνθεί όταν έγινε ο επίμαχος πυροβολισμός.

»Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον νεαρό εργαζόμενο, οι κατηγορούμενοι θα τον επισκεφτούν στο νοσοκομείο για να εκφράσουν εμπράκτως τη συμπαράστασή τους.

»Κάνω έκκληση στους νέους της χώρας μας να απέχουν από διενέξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτα και μη επιδιωκόμενα αποτελέσματα, τα οποία μπορεί να στιγματίσουν ανεξίτηλα τη ζωή τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης