Νέα στοιχεία για την πορεία εμβάσματος που συνδέεται με τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων έφθασαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου δικάζονται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και 18 συγκατηγορούμενοί του για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία αυτά αφορούν στην κίνηση εμβάσματος 2.070.000 ευρώ του εκπροσώπου της εταιρείας ΜΙΕ Μιχάλη Ματαντού, που σχετίζεται με την υπόθεση της σύμβασης των υποβρυχίων.

Οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου έκαναν λόγο για πόρισμα λογιστών με καταιγιστικά συμπεράσματα για τα εμβάσματα και την πορεία τους, το οποίο προτίθενται να καταθέσουν. Το πόρισμα αυτό – όπως χαρακτηριστικά είπαν – μπορεί να τινάξει το κατηγορητήριο στον αέρα. Παράλληλα, επανέφεραν το θέμα της κλήσης των μελών του ΚΥΣΕΑ, επιμένοντας πως θα πρέπει να αποδειχθεί η δωροδοκία του πρώην υπουργού για να κριθεί και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τρίτη ημέρα στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Νίκος Μαϊτός. Κατά την εξέτασή του, πάντως, ο πρόεδρος του επεσήμανε σε έντονο ύφος ότι η υπηρεσία του δεν επέμεινε όσο έπρεπε προκειμένου να διαλυθούν οι σκιές που ακόμη και σήμερα υπάρχουν.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χ. Κατσιάνης παρατήρησε στον μάρτυρα πως έπρεπε να επιμείνει περισσότερο, ώστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Nobilis. «Γιατί αφήσατε αυτά τα κενά και τις σκιές να παραμένουν;» τον ρώτησε.

Παρούσα στο δικαστήριο είναι και σήμερα η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν αντάλλαξε ούτε κουβέντα με τη Βίκυ Σταμάτη. Η Αρετή συνομίλησε για λίγα λεπτά με τον πατέρα της.

Διαβάστε επίσης: Συνέχεια στη δίκη του Άκη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013, 09:08

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης