Νέα στοιχεία για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Λαυρεντιάδη
Στοιχειά που ενδέχεται να διευρύνουν τον κύκλο των ελεγχόμενων προσώπων στα δάνεια της Proton Bank που εξασφάλισε για εταιρίες συμφερόντων του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προσκόμισε στην 2η ειδική ανακρίτρια κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος με την αυτόβουλη εμφάνιση του στο ανακριτικό γραφείο φέρεται να έθεσε υπόψη της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη νέα δεδομένα για την πορεία των χρημάτων αλλά και στοιχειά για νέα πρόσωπα.

Στην 2η ειδική ανακρίτρια εμφανίστηκε το μεσημέρι ο εκ των 30 κατηγορουμένων Κωνσταντίνος Μπαλής ο οποίος , όπως τόνισε ο συνήγορός του κ. Θέμης Σοφός παρέδωσε στοιχεία για την δανειοδότηση των εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Ο Κ. Μπαλής συμφώνα με την δικογραφία εμπλέκεται σε δύο δάνεια , 20 και 70 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα, προς εταιρεία ενδιαφέροντος του προφυλακισμένου επιχειρηματία. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες κατονόμασε το πρόσωπο που υπέγραψε για την λήψη των εν λόγω ποσών. Επίσης φέρεται να αποκάλυψε την εμπλοκή δυο προσώπων, μιας γυναίκας και ενός άντρα συνεργάτη του Λαυρεντιαδη, οι οποίοι δεν είχαν απασχολήσει έως τώρα την ανάκριση.

Ο κατηγορούμενος πάντως αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και επέρριψε την πλήρη ευθύνη για τις επίμαχες δανειοδοτήσεις στον βασικό κατηγορούμενο Λ. Λαυρεντιάδη

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 19:05