Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014, 12:43
Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών οι ιδιωτικές κλινικές, ενώ επίσχεση ξεκινούν και από τις 8 έως τις 12 του μηνός οι συμβεβλημένοι γιατροί και τα διαγνωστικά εργαστήρια.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με επισκέπτονται τους παρόχους υγείας του οργανισμού, αλλά θα πρέπει να ζητούν απόδειξη παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματά τους αργότερα.

Αρχικά, θα πληρώνουν τα χρήματα από την τσέπη τους και στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν αποζημίωση για το αντίστοιχο ποσό από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιώτες πάροχοι υγείας ζητούν από τον Οργανισμό να τους εξοφλήσει άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα, να επανέλθει το κρατικό τιμολόγιο και η αξία της ιατρικής επίσκεψης να είναι στα 20 ευρώ.

Επίσης, ζητούν την αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού και να αποσυρθεί η νέα σύμβαση εργασίας, προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι πάροχοι, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2006- 2011, ενώ δεν έχουν εξοφληθεί και εκκαθαριστεί τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012.

Ο Οργανισμός από τη μεριά του σκληραίνει τη στάση του και συζητά σοβαρά τη διακοπή της σύμβασης με παρόχους που συμμετέχουν στην επίσχεση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014, 12:47