Νεαροί προκάλεσαν φθορές σε σχολικές αίθουσες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 15:17
Νεαροί προκάλεσαν φθορές σε σχολικές αίθουσες
Συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στα Πατήσια ένας ανήλικος ηλικίας 17 ετών και ένας 18χρονος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα του «εμπρησμού», των «διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς» και της «προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους».

Ειδικότερα, το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου οι ανωτέρω συλληφθέντες, εκ των οποίων ο 17χρονος είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κομμάτι υφάσματος μαύρου χρώματος, παραβίασαν την εξωτερική πόρτα προαυλίου χώρου του σχολικού συγκροτήματος της «Γκράβας» στα Πατήσια και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο κτηρίου όπου στεγάζονται δύο λύκεια. Ακολούθως εισήλθαν στο ισόγειο και προκάλεσαν φθορές σε έξι αίθουσες διδασκαλίας, στην πόρτα αίθουσας γυμναστικής και σε πόρτα αποθήκης. Στη συνέχεια ανήλθαν στον πρώτο όροφο, έσπασαν τους υαλοπίνακες αίθουσας διδασκαλίας, παραβίασαν τη θύρα εισόδου των γραφείων των καθηγητών, έσπασαν του υαλοπίνακες του γραφείου και προκάλεσαν εμπρησμό. Κατόπιν ανήλθαν στον δεύτερο όροφο και έσπασαν τους υαλοπίνακες δύο επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας. Επιπροσθέτως, αφαίρεσαν από τον ιστό της την ελληνική σημαία, την οποία πέταξαν στον προαύλιο χώρο.

Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 6 γραμμαρίων, καθώς και το κομμάτι υφάσματος με το οποίο κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 17:54