Έναν νεαρό γύπα παρέλαβαν οι εθελοντές του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Ζώων στα Χανιά χθες.

Νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκαν οι εθελοντές του ΕΚΠΑΖ για έναν γύπα, ο οποίος τις τελευταίες δύο ημέρες περιφερόταν σε κατοικημένη περιοχή στην Κίσσαμο Χανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Δασών Χανίων. Το πουλί μετακινήθηκε όμως και αργά το μεσημέρι πολίτες το εντόπισαν εκ νέου σε δρόμο παράλληλο της Εθνικής. Με τη βοήθεια της αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής Χανίων ο γύπας πιάστηκε, μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Δασών και από εκεί τον παρέλαβαν οι εθελοντές του Κέντρου.

Το ζώο είναι εμφανώς εξαντλημένο, αδύνατο και παρουσιάζει σημάδια δηλητηρίασης.

Έπειτα από την παροχή άμεσης φαρμακευτικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων είναι ήδη καλύτερα, αν και αδύναμο ακόμη. Για τον λόγο αυτόν θα μείνει για μερικές ημέρες υπό τη φροντίδα των εθελοντών και μόλις κριθεί ότι είναι ασφαλές, θα μεταφερθεί στην Αίγινα στο ΕΚΠΑΖ, όπου και σταδιακά θα ενταχθεί στον μεγάλο κλωβό με τα υπόλοιπα όρνια που φιλοξενούνται στο Κέντρο. Το άπειρο πουλί θα αποθεραπευτεί και θα δυναμώσει μαζί με άλλα του είδους του και την άνοιξη θα επιστρέψει στην Κρήτη για να επανενταχθεί με ασφάλεια στο φυσικό του περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης