Τρεις νέοι σταθμοί μέτρησης αέριων ρύπων αναμένεται να εγκατασταθούν τους προσεχείς μήνες στην Ακρινή του Δήμου Ελλησπόντου, στην Κοζάνη και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Νομαρχίας Κοζάνης, έτσι ώστε να καταγράφονται διαρκώς τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε κατοικημένες περιοχές που πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν ήδη 13 σταθμοί μέτρησης αέριων ρύπων. Εξ αυτών η ΔΕΗ έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των 11, ο 12ος λειτουργεί στο Κέντρο Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Κοζάνης που έχει έδρα την Πτολεμαΐδα και ένας ακόμη στον Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη. Οι τρεις νέοι σταθμοί θα συνδεθούν με το Κέντρο Περιβάλλοντος και οι μετρήσεις τους θα γνωστοποιούνται στο κοινό μέσα από την ιστοσελίδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι υπερβάσεις των ορίων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή είναι συχνές. Ωστόσο, η επιβάρυνση του αέρα από τις δραστηριότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι δυνατόν να μετριάζεται με βάση την πληροφορία που παρέχεται από το σύστημα μέσω του Διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο», αναφέρει ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης