Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σε πίστα στις Αφίδνες νωρίς το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανηλίκου και τον σοβαρό τραυματισμό του πατέρα του και του αδελφού του.

Ο πατέρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, ενώ τα δυο παιδάκια στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Εκεί, το ένα από τα δυο παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβάν σημειώθηκε σε αγώνα ταχύτητας στη χωμάτινη πίστα Auto Festival, όταν αυτοκίνητο μάρκας Mitsubishi ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε θεατές με το θλιβερό απολογισμό. 

Τα θύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα συνέβη σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα με προστατευτικά που γεμίζουν νερό για να μην μετακινούνται (ήταν άδεια και μπορείτε να το διαπιστώσετε από το video που δημοσιεύει η zougla.gr), όταν ο οδηγός ενός Mitsubishi EVO έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην πίστα δεν υπήρχε επανδρωμένο ασθενοφόρο και αυτό που ήρθε εμφανίστηκε μετά από 45 λεπτά. Μάλιστα τις πρώτες βοήθειες πρόσφερε ένας αγωνιζόμενος – οδοντίατρος ο οποίος απλά διαπίστωσε το θάνατο του μικρού φιλάθλου. Τον αγώνα διοργάνωσε η αγωνιστική λέσχη AΛΕΜ (αγωνιστική λέσχη Ελλήνων Μοτοσικλετιστών).

Ανακοίνωσε για το περιστατικό εξέδωσε η ΕΘ.Ε.Α.

«Για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στη διάρκεια προγραμματισμένης επίδειξης δοκιμασίας αυτοκινήτων στην πίστα Αφιδνών, με αποτέλεσμα την απώλεια ενός 8χρονου παιδιού, τον τραυματισμό του 9χρονου αδελφού του και του πατέρα τους, η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ –ΕΘ.Ε.Α, ως αρχή των μηχανοκίνητων σπορ στη χώρα μας:

-Εκφράζει τη βαθειά της λύπη για το τραγικό συμβάν και εκφράζει τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της στην σκληρή δοκιμασία στην οικογένεια των παθόντων.
-Όσο αφορά στην προγραμματισμένη επίδειξη αυτοκινήτων, η ΕΘΕΑ αναφέρει ότι η επίδειξη έγινε με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας.
-Η εκδήλωση ήταν πλήρως ασφαλισμένη για κάθε κίνδυνο προς τρίτους.
-Όσον αφορά στον καταλογισμό των όποιων ευθυνών για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, η ΕΘΕΑ θα ερευνήσει ενδελεχώς τις αιτίες και θα προβεί στον καταλογισμό τους».

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr για το δυστύχημα ο πρόεδρος της λέσχης Αντώνης Χατζημιχάλης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης