"Έφυγε" από οξύ πνευμονικό οίδημαO θάνατος του γνωστού σχεδιαστή μόδας Μιχάλη Ασλάνη αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή κ. Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

«Είμαστε σε αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε 20 ημέρες, για να έχουμε και το τελικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας. Τα πράγματα θα ξεκαθαριστούν όταν θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο zougla.gr.

Ο μόδιστρος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, καθώς ταλαιπωρούνταν από σάκχαρο και υπέρταση, ενώ είχε περιέλθει και σε οικονομικό αδιέξοδο.

Πάντως, απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα αναμένεται να δοθούν σε περίπου 15 ημέρες, οπότε αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ώστε να ξεκαθαριστεί εάν ο θάνατος του σχεδιαστή οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή σε αυτοκτονία.

Σοκ στον κόσμο της μόδας

Ο Μιχάλης Ασλάνης εντοπίστηκε νεκρός στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματός του στο Κολωνάκι, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δίπλα του βρέθηκαν δεκάδες κουτιά φαρμάκων, χαπιών και μπλοκ σημειώσεων, στο οποίο ανέγραφε τις οικονομικές εκκρεμότητες που είχε στο ΙΚΑ και στην εφορία, καθώς μετά την υπόθεση απάτης εις βάρος του ήταν βουτηγμένος στα χρέη.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας χθες στο zougla.gr, εξήγησαν ότι στα σημειώματά του (γραμμένα στα Ελληνικά και τα Γαλλικά) ο μόδιστρος απευθυνόταν και στους συνεργάτες του. «Τους ευχαριστούσε για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο μήνυμα


«Σ’ αγαπώ πολύ, εσένα και την Τζούλια». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο σχεδιαστής από το κινητό του τηλέφωνο σε μία κοπέλα από την Αλβανία που τον φρόντιζε τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τις δύο γυναίκες που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του και του απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος ουδέποτε είχε κινηθεί νομικά εναντίον τους, δεν άφησε κάποιο σημείωμα για αυτές και πως η κλήτευσή τους με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Η «εξαφάνιση»

Τα ίχνη του σχεδιαστή αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή.

Αυτό ήταν, άλλωστε, το γεγονός που παρακίνησε τους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος να τον αναζητήσουν, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ο Μιχάλης Ασλάνης εντοπίστηκε από μία υπάλληλο-συνεργάτιδά του να κείτεται στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς του.

Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας, προκειμένου να ερευνήσουν τον χώρο.  

Ο Γιώργος Κουτούλιας ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με τον σχεδιαστή, προκειμένου να συζητήσουν για την επίδειξη μόδας που θα οργάνωναν με αφορμή τα 40 χρόνια του Μιχάλη Ασλάνη στον χώρο της μόδας. Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων, η επίδειξη θα γινόταν στις 18 Οκτωβρίου. 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, 13:32