Πέθανε σήμερα ο Δημήτρης Καζιάνης, που εργάστηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, σε σημαντικούς τομείς ευθύνης, όπως προϊστάμενος στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών (με αρμοδιότητα σε όλη την Επικράτεια).

Απόφοιτος του Ιστορικού – Αρχαιολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημήτρης Καζιάνης υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, αλλά και πρόεδρος (για δύο θητείες) του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορούμενος τον θάνατο του Επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων Δημήτρη Καζιάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Δημήτρης Καζιάνης υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την ελληνική Αρχαιολογία, προσφέροντας για πολλά χρόνια τις γνώσεις και την εμπειρία του από θέσεις ευθύνης. Αφήνει ως παρακαταθήκη το σημαντικό και δημιουργικό έργο που επιτέλεσε στις Εφορείες Εναλίων Αρχαιοτήτων και Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών. Θα τον θυμόμαστε για το ήθος και την επιστημονική του επάρκεια. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Η κηδεία του Δημήτρη Καζιάνη θα γίνει αύριο στις 11 π.μ. στην εκκλησία Παναγίτσα, στον οικισμό Κανελλοπούλου στο Κιάτο.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης