Νεκρός πυροσβέστης στη Βοιωτία

Νεκρός πυροσβέστης στη Βοιωτία
Το πυροσβεστικό σώμα θρηνεί την απώλεια ενός 47χρονου πυροσβέστη (5ετους θητείας), του Ευάγγελου Πάνου, που υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αμφίκλειας, όπου ήταν και ο τόπος καταγωγής του.

Ο άτυχος πυροσβέστης πήγε μαι με άλλους συναδέλφους του να σβήσει τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί από τη 1:00΄ το μεσημέρι σε ένα λόφο με πουρνάρια σε δασική έκταση μεταξύ της Αγίας Παρασκευής Φθιώτιδας και του Παρορίου Βοιωτίας. Το τραγικό συμβάν έγινε στις 4:00΄ το απόγευμα. Ο 47χρονος πυροσβέστης την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του.

Αμέσως οι συνάδελφοί του έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Όταν είδαν ότι ο 47χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του άρχισαν να του κανουν μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές, για να τον επαναφέρουν. Δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.

​Η νεκροψία νεκροτομή είναι αυτή που θα δείξει τα ακριβή αιτία θανάτου του 47χρονου πυροσβέστη
Η ίδια προσπάθεια έγινε και κατ την διάρκεια της διακομιδής του με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, που ήταν το πλησιέστερο, αλλά ο 47χρονος δεν επανήλθε, με αποτέλεσμα οι γιατροί στο νοσοκομείο απλά να διαπιστώσουν το θάνατό του, που πιθανότατα προήλθε από ανακοπή.

Ωστόσο η νεκροψία νεκροτομή είναι αυτή που θα δείξει τα ακριβή αιτία θανάτου του 47χρονου πυροσβέστη. Η είδηση για τον χαμό του έπεσε σαν βόμβα στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας όπου υπηρετούσε ο 47χρονος και εκεί διέμενε μαζί με τους γονείς του.

Συλλυπητήρια Κώστα Μπακογιάννη στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη

"Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές", αναφέρει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης για τον άτυχο πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά στη Βοιωτία.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Μπακογιάννη:

Σήμερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυροσβεστικής σε πυρκαγιά στο Παρόρι της Βοιωτίας, ο πυροσβέστης πενταετούς θητείας Ευάγγελος Πάνου, έχασε τη ζωή του. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

"Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε".

Πηγή: lamiareport.gr , lamiastar.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016, 23:00