ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεπορτάζ: Θάνος Κολοβός – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πέπλο μυστηρίου, αντιφάσεων και αντικρουόμενων ισχυρισμών καλύπτει την υπόθεση δολοφονίας του γνωστού αστρολόγου Μιλτιάδη Μουτάφη και της γραμματέως του, Παρασκευής Γκέζου, που σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 2009.

Στοιχεία και μαρτυρίες που δημοσιεύει σήμερα η zougla.gr δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεδομένα μέχρι σήμερα έχουν ως εξής. Στη φυλακής ως βασικός κατηγορούμενος βρίσκεται ένας 37χρονος άνδρας. Ο Χρήστος Ρήγας, πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος.

Τον έγκλειστο «καίνε» δύο καταθέσεις. Εκείνη του ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο βρέθηκε θαμμένο το όπλο, αλλά και ενός πρώην αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, του Χ.Λ. ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2007 είχε κατηγορηθεί ως εκτελεστικό όργανο στο συμβόλαιο θανάτου που φέρεται να είχε υπογραφεί εναντίον γνωστού επιχειρηματία.

Από την πλευρά του όμως, ο φερόμενος ως δράστης, βάσει όσων αποκαλύπτει στη zougla.gr, δίνει νέα διάσταση στη δυσώδη υπόθεση. Μιλάει για προσυμφωνημένες καταθέσεις, κοινώς ένα «στήσιμο» που επιτεύχθηκε πίσω από την πλάτη του, προκειμένου να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

Η δολοφονία

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου του 2009. Στην οδό Κισσάβου 4-6 στο Χαλάνδρι πέφτει νεκρός στο γραφείο του από σφαίρα στον θώρακα ο γνωστός αστρολόγος Μιλτιάδης Μουτάφης. Από το ίδιο πολυβόλο όπλο δολοφονείται πισώπλατα και η 38χρονη συνεργάτιδα του, Παρασκευή Γκέζου.

Τα δύο πτώματα βρίσκει μέσα σε μια λίμνη αίματος στις 15.15 το μεσημέρι ο γιος της Γκέζου, ο οποίος πάει μέχρι το σπίτι, με σκοπό να πάρει τη μητέρα του και να τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο, απ’ όπου η άτυχη γυναίκα θα ταξίδευε για την Ισπανία.

Από εκείνη τη στιγμή, η αστυνομία ξεκινά ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη του στυγερού εγκλήματος που παγώνει την κοινή γνώμη.

Οι αστυνομικοί φθάνουν, τελικά, στη σύλληψη του 37χρονου Ρήγα, όταν σε κάποιο κτήμα στα Σπάτα βρίσκεται θαμμένο ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, το όπλο που φέρεται να έκοψε το νήμα της ζωής των Μουτάφη και Γκέζου.  

Η πρώτη μαρτυρία που δείχνει ως δολοφόνο τον Ρήγα είναι εκείνη του ιδιώτη του ακινήτου, ο οποίος στην αρχή θεωρούνταν ύποπτος για το έγκλημα. Λέει στους αστυνομικούς ότι το όπλο το έθαψε εκεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Κάπου εκεί ξεκινά το θρίλερ.

Οι καταθέσεις που «καίνε» τον 37χρονο

Στην κατάθεση, ο προαναφερόμενος ιδιώτης κατονομάζει απερίφραστα τον 37χρονο ως δράστη της δολοφονίας του αστρολόγου. Λέει, μάλιστα, ότι το όπλο της δολοφονίας μοιάζει με ένα όπλο το οποίο του είχε δείξει ο φερόμενος ως δράστης λίγες ημέρες πριν. «Ο Χ. Ρ. μου είχε δείξει το όπλο του 20-25 μέρες πριν συλληφθώ και μου είπε ότι ήταν συλλεκτικό και μου ζήτησε πετρέλαιο, για να το τρίψει» αναφέρει.

Η δεύτερη κατάθεση που «καίει» τον 37χρονο προέρχεται από έναν πρώην υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ονόματι Χ. Λ.. Ισχυρίζεται ότι, τρεις ημέρες μετά το έγκλημα στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου του 2009, συναντήθηκε με τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος σε κατάσταση σοκ, όπως λέει, του έδωσε το όπλο του εγκλήματος και του ζήτησε να το «καθαρίσει» (δηλαδή να καθαρίσει το μητρώο του και την κάννη, ώστε να μην ανιχνεύεται το αποτύπωμά του).

Αφού το καθάρισε, συναντήθηκαν και πήγαν σε ένα περίφραχτο χωράφι, όπου ο Χ. Ρ. άνοιξε το λουκέτο της πόρτας του χωραφιού. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον εν λόγω μάρτυρα, ο 37χρονος τον οδήγησε δίπλα σε ένα φορτηγό, που βρισκόταν μέσα στο χωράφι, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και άφησε το όπλο.

Ο κατηγορούμενος και οι… αντιφάσεις

Για σκευωρία και συνωμοσία που έχει σαν σκοπό να τον εξοντώσει και να τον αφήσει για το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή κάνει λόγο ο φερόμενος ως δράστης. Ο Χρήστος Ρήγας ισχυρίζεται πως ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο έγκλημα, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα όσα καταθέτει ο ιδιώτης Μ. Κ. αποτελούν προϊόν της φαντασίας του και στέκεται σε συγκεκριμένες αντιφάσεις: Ότι ενώ στις καταθέσεις του λέει πως γνώριζε τον κατηγορούμενο και πως δούλευε μάλιστα στο πρατήριό του, σε άλλη κατάθεση, που είχε δώσει πριν από τέσσερα χρόνια, υποστήριζε ότι δεν τον γνώριζε.

Επιπλέον, ο φερόμενος ως δράστης «καρφώνει» και τον πρώην αξιωματικό του Π.Ν. που αποκαλεί εμμέσως «ψεύτη». Λέει ότι ουδέποτε συναντήθηκε με τον μάρτυρα την 1η Μαρτίου του 2009, προκειμένου να του δώσει το όπλο του εγκλήματος, ισχυρισμός που, όπως λέει ο 37χρονος, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι βρισκόταν από την προηγούμενη μέρα στο Μεσολόγγι, για να παρευρεθεί στο μνημόσυνο της μητέρας του. Επικαλείται, μάλιστα, και ένα πιστοποιητικό από την ενορία Μεσολογγίου, που επιβεβαιώνει τον ως άνω ισχυρισμό του.

Τέλος, ο φερόμενος ως δράστης αναφέρεται σε προγενέστερη ποινική υπόθεση, στην οποία ο Χ. Λ. τον είχε εμπλέξει και πάλι σε υπόθεση απόπειρας αυτοκτονίας και εκβιάσεις και διερωτάται πώς είναι δυνατόν να εμπιστευόταν το όπλο του εγκλήματος σε κάποιον, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει και στο παρελθόν.

Ακούστε τι δήλωσε ο κατηγορούμενος στη zougla

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης