Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώνονται αυτή την ώρα πολίτες, φορείς και συλλογικότητες του Ηρακλείου σε μια νέα διαμαρτυρία στη σκιά της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι και στον απόηχο των χθεσινών εκτεταμένων επεισοδίων στη Νέα Αλικαρνασσό.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και την ΑΔΕΔΥ. Για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου ή αν ο όγκος των διαδηλωτών θα μετακινηθεί στη Νέα Αλικαρνασσό όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται πως χτες μερίδα διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία στο Ηράκλειο ενώ άλλο τμήμα της διαδήλωσης πήγε στην Αλικαρνασσό όπου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η τοπική αστυνομία με τα μέτρα ασφαλείας να χαρακτηρίζονται αυξημένα σε μια προσπάθεια να αποτραπούν επεισόδια σαν τα χτεσινά.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, η Νέα Αλικαρνασσός θύμιζε πεδίο μάχης, από τις 21.00 το βράδυ, με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν στήσει μπλόκο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την προσέγγιση των διαδηλωτών που κατευθύνθηκαν στην περιοχή από το κέντρο του Ηρακλείου.

Αφότου η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου με φόντο τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από 45χρονο μέλος της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε, μέλη κομματικών οργανώσεων καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αλικαρνασσό με συνθήματα «Φωτιά στο σπίτι του κάθε Χρυσαυγίτη» και «Ο λαος δεν ξεχνά τους Φασίστες τους κρεμά»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα ΕΛΑΣ ήταν ισχυρά σε μια προσπάθεια αποφυγής επεισοδίων. Προσπάθεια η οποία έπεσε στο κενό. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αλικαρνασσό, ενώ η κλούβα της αστυνομίας στήθηκε ως οδόφραγμα μπροστά από τα γραφεία σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η προσέγγιση των διαδηλωτών.

Τελικά, σε πάνω από 10 υποκαταστήματα τραπεζών στη λεωφόρο Ικάρου προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ φωτιές είχαν ανάψει σχεδόν σε όλους τους κάδους απορριμμάτων. Λίγο νωρίτερα, στη λεωφόρο Ηροδότου στην Αλικαρνασσό μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αστυνομικές δυνάμεις έριξαν ποσότητα δακρυγόνων με σκοπό να απομακρύνουν ομάδες που φορούσαν κουκούλες και κράνη. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τα δακρυγόνα ήταν αφόρητα αποπνικτική.

Πηγή: prismanews

Διαβάστε επίσης Oι αντιφασιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 20:22

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης