Νέο ένταλμα σύλληψης για τον «φαντομά» Β. Παλαιοκώστα

Νέο ένταλμα σύλληψης για τον «φαντομά» Β. Παλαιοκώστα
Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι διαβιβάστηκε, προς εκτέλεση, στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε από τον Ανακριτή Λιβαδειάς Βοιωτίας, σε βάρος του αναζητούμενου Παλαιοκώστα Βασίλη (του Λεωνίδα και της Γεωργίας), που γεννήθηκε το 1966 στο Μοσχόφυτο Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «το ένταλμα σύλληψης αφορά στις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας από κοινού, κ.α. αδικήματα, που έλαβαν χώρα την 06/02/2011, στον οδικό άξονα Λιβαδειάς – Αράχοβας, κατά τη διάρκεια καταδίωξης αυτοκινήτου Audi A 4 από αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι, όταν οι δυο επιβάτες ακινητοποίησαν το παραπάνω όχημα, ο ένας από αυτούς πυροβόλησε επανειλημμένα με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των αστυνομικών, με πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov (βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23 κάλυκες), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Η σχετική ποινική δικογραφία σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) και στο πλαίσιο της προανάκρισης ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους επιβάτες, ο προαναφερόμενος αναζητούμενος κακοποιός».

Από την αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα επτά φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται το παραπάνω όχημα καθώς και ένα άτομο που σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική είναι ο Β. Παλαιοκώστας ο οποίος έχει υποβληθεί σε πλαστική.

Σημειώνεται ότι τα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών έχουν επικηρύξει τον Β. Παλαιοκώστα με το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τον Φεβρουάριο του 2011:

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του καταζητούμενου Βασίλειου Παλαιοκώστα του Λεωνίδα – Ηλία και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, την 17-05-1966.

Για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Νέα στοιχεία για τις έρευνες


Nα σημειωθεί ότι ο Β. Παλαιοκώστας διώκεται με ένταλμα σύλληψης από το 2011 καθώς αποτύπωμά του είχε εντοπισθεί σε παγιδευμένο δέμα που είχε εκραγεί στα χέρια του υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Την ευθύνη για την ενέργεια είχε τότε αναλάβει μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με την ονομασία «Αθανάσιος Κλάρας».

Επίσης, πηγές της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε προκύψει ότι δύο κλεμμένα αυτοκίνητα από σπίτι επιχειρηματία, κατέληξαν στον Νίκο Μαζιώτη και το άλλο στον Β. Παλαιοκώστα. Συγκεκριμένα ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault, είχε βρεθεί καμένο σε περιοχή μεταξύ του Γαλατσίου και Λαμπρινής, μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», ενώ το δεύτερο, τζιπ μάρκας Hyundai το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε το 2008 ο Β. Παλαιοκώστας σε ληστεία στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ερευνάται η διασύνδεση Μαζιώτη και Παλαιοκώστα καθώς όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές «δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του Μαζιώτη κατά τη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα στα Μέθανα, δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες του Β. Παλαιοκώστα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 20:18