Νέο αίτημα έκδοσης για τον Λ. Μπόμπολα από τις κυπριακές Αρχές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 11:49
Νέο αίτημα έκδοσης για τον Λ. Μπόμπολα από τις κυπριακές Αρχές
Σημαντική καθυστέρηση στο αίτημα των κυπριακών Αρχών για έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα αναμένεται να σημειωθεί μετά την ακύρωση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Οι κυπριακές Αρχές παράλληλα με την ακύρωση υπέβαλαν νέο αίτημα στις ελληνικές Αρχές, αυτήν τη φορά με επιπρόσθετα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν στο μεσοδιάστημα.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία (Γενική Εισαγγελία) της Κυπριακής Δημοκρατίας, το νέο ένταλμα έχει ήδη διαβιβασθεί στην Αθήνα, η οποία αναμένεται να κινήσει τη σχετική διαδικασία από την αρχή. Με βάση τα νέα δεδομένα δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα στις επόμενες 60 μέρες, χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει, πριν από το Πάσχα, επιπρόσθετα στοιχεία από τις κυπριακές, ορίζοντας την 6η Μαΐου ως την ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδρίαζε εκ νέου το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει επί του κυπριακού αιτήματος.

Παρά το γεγονός ότι στη Λευκωσία επίσημα το νέο ένταλμα προέκυψε ένεκα νέων στοιχείων, ανεπίσημα εκφράζονταν φόβοι για απόρριψη του αιτήματος, εάν δεν προσκομίζονταν νέα στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται στον κ. Μπόμπολα διεπράχθησαν εντός της κυπριακής επικράτειας και ως εκ τούτου τα τοπικά δικαστήρια έχουν αρμοδιότητα.

Στον νέο φάκελο που απεστάλη στην Αθήνα υπάρχει μαρτυρία που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο επιχειρηματίας προσπάθησε να δωροδοκήσει επί κυπριακού εδάφους.

Διαβάστε για την υπόθεση εδώ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 13:27