Μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι οι συντάξεις δεν μειώνονται, ωστόσο οι συνταξιούχοι θα βρεθούν για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα.

«Λυπητερή» και για 280.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς το μέρισμα που θα εισπράξουν θα είναι ακόμη μικρότερο και από αυτό του Ιουλίου λόγω παρακράτησης και σε αυτούς της πρώτης δόσης των αναδρομικών​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στις 4 Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνει η καταβολή των επικουρικών, οι δικαιούχοι θα δουν διπλό «ψαλίδι» στα χρήματα που πιστώνονται στον λογαριασμό τους, καθώς τίθεται σε ισχύ η πρώτη δόση των αναδρομικών που καλούνται να πληρώσουν στο πλαίσιο των νέων αλλαγών στο ασφαλιστικό, οι οποίες ψηφίστηκαν την άνοιξη. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθνος», τα αναδρομικά υπολογίζονται στο 10% της σύνταξης, με μίνιμουμ περικοπή τα 50 ευρώ. «Λυπητερή» και για 280.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς το μέρισμα που θα εισπράξουν θα είναι ακόμη μικρότερο και από αυτό του Ιουλίου λόγω παρακράτησης της πρώτης δόσης των αναδρομικών.

Από τον Οκτώβριο έρχεται και το «κούρεμα» στις υψηλές κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ μικτά/μήνα, ενώ αρχίζει και για τους τραπεζοϋπαλλήλους ο επανυπολογισμός στις προσυνταξιοδοτικές παροχές -εξέλιξη που θα συνοδεύεται από νέες μειώσεις.

Εκτιμάται πως το φθινόπωρο περισσότεροι από 650.000 συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με 4+1 «ψαλίδια» στα χρήματα που λαμβάνουν μηνιαίως στο πλαίσιο ενεργοποίησης τακτικών κι αναδρομικών περικοπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για:

  • 240.000 δικαιούχους επικουρικών
  • 280.000 μερισματούχους δημοσίους υπαλλήλους
  • 6.000 υψηλοσυνταξιούχους
  • 11.000 πρώην τραπεζοϋπαλλήλους που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και
  • 120.000 που έχασαν το ΕΚΑΣ ή έπεσαν κατηγορία στο συγκεκριμένο βοήθημα.

Αναλυτικά παραδείγματα
:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης