«Κόκκινο» χτύπησε το πρωί η ένταση στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, απευθυνόμενη στον Γιώργο Ρουπακιά, φώναξε:

«Δεν θα φύγω από αυτήν τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας». Παράλληλα, πέταξε προς το μέρος του ένα μπουκάλι με νερό, την ώρα που εκείνος καθόταν μόνος του στο εδώλιο και η ακροαματική διαδικασία είχε διακοπεί προσωρινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος δεν αντέδρασε, ενώ ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κάλεσε τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν να προστατέψουν τον πελάτη του. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τη μητέρα του Παύλου Φύσσα από το εδώλιο, για να την ακούσουν να τους λέει: «Τι θέλετε εκεί; Ήρθατε για να τον προστατέψετε; Θα του το κόψω το λαρύγγι, να το ξέρετε».

Πολιτική αγωγή: «Ο Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου»

Νωρίτερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολίασαν την κατάθεση του αστυνομικού Δημήτρη Κουρέτζη, ο οποίος είχε προχωρήσει στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά και ανέφερε ενώπιον των δικαστών πως δέχεται απειλές.

«Ο Γ. Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου, που είχε εξυφάνει η Χρυσή Αυγή. Η επίθεση έγινε στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Η επίθεση από το στέλεχός της αλλά και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της ενέργειας από τον αρχηγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, αποδεικνύουν την εγκληματική δράση της οργάνωσης» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, απάντησε ότι θα προσκομίσει στο δικαστήριο την επίμαχη συνέντευξη, προκειμένου να αποδείξει ότι έχουν παραποιηθεί τα λεγόμενα του πελάτη του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης