Νέο «χτύπημα» στο εμπόριο ναρκωτικών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 15:21
Νέο «χτύπημα» στο εμπόριο ναρκωτικών
Από την ασφάλεια Τρίπολης εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε υποθέσεις διακίνησης χασίς και κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν στην Τρίπολη, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, 26, 27, 27, 31 ετών, καθώς και τρεις Έλληνες 22, 22 και 49 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για περί ναρκωτικών, ενώ ο ένας 27χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη 24 άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ως υπαίτιοι για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2015, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά και προμήθεια χασίς και κοκαΐνης, τις οποίες διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα χασίς 38,5 γραμμαρίων, τρία τσιγάρα κάνναβης, μια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, δύο ζυγαριές ακριβείας, επτά κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 3.510 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών καθώς κι ένα αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Όπως προέκυψε, η συνολική αξία των ναρκωτικών ουσιών, που είχε διακινήσει η εγκληματική ομάδα, στην Αρκαδία ξεπερνά τις 25.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 33χρονου Αλβανού, ο οποίος κατηγορείται για την συμμετοχή του σε άλλη εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στη εισαγωγή κοκαΐνης και κάνναβης στην Ελλάδα από την Αλβανία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Τρίπολης. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την ασφάλεια Τρίπολης, που ερευνά τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 15:21