Νέο μήνυμα από τους απαγωγείς του Μ. Λεμπιδάκη

Νέο μήνυμα από τους απαγωγείς του Μ. Λεμπιδάκη
Νέο μήνυμα στην οικογένεια του 54χρονου Μιχάλη Λεμπιδάκη έστειλαν την Παρασκευή οι απαγωγείς του, τέσσερις ολόκληρους μήνες αφότου ο επιχειρηματίας έπεσε στα χέρια τους. 

Οι απαγωγείς, σύμφωνα με ρεπορτάζ το οποίο μετέδωσε ο Alpha, φέρονται να μην έχουν μειώσει καθόλου τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς ζητούν 70 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Λεμπιδάκη ενώ άλλες μειώνουν το ποσό στα 50. 
Μέσα στους τέσσερις σχεδόν μήνες από την ημέρα της εξαφάνισης του κ. Λεμπιδάκη οι δράστες έχουν δώσει «απόδειξη ζωής» με βίντεο αποθηκευμένο σε usb 

Από την πλευρά τους, όμως, οι συγγενείς του κ. Λεμπιδάκη έχουν καταστήσει σαφές πως δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσουν περισσότερα από 8-10 εκατομμύρια ευρώ. 

Παρότι η οικογένεια έχει σημαντική ακίνητη περιουσία, αυτή την περίοδο δεν έχει ρευστότητα. 

 
Σημειώνεται, πως η επικοινωνία της οικογένειας με τους δράστες είχε σταματήσει στις 27 ημέρες μετά την απαγωγή και χρειάσθηκε να δημοσιοποιηθεί επιστολή της οικογένειας έτσι ώστε να ανοίξει εκ νέου η γραμμή της επικοινωνίας.

Μέσα στους τέσσερις σχεδόν μήνες από την ημέρα της εξαφάνισης του κ. Λεμπιδάκη, οι δράστες έχουν δώσει «απόδειξη ζωής» με βίντεο αποθηκευμένο σε usb και περίπου πριν από ένα μήνα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι απαγωγείς έχουν δώσει στους οικείους του απαχθέντος και ένα χειρόγραφό του, στο οποίο γίνεται αναφορά στην πρόσφατη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων.

Το χρονικό της απαγωγήςΗ απαγωγή του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το μοιραίο εκείνο απόγευμα της Πέμπτης, ο 54χρονος επιχειρηματίας κατευθυνόταν από το Ηράκλειο προς τα σπίτι του στα Καλέσσα. Οι απαγωγείς προκάλεσαν τροχαίο με στόχο να προχωρήσουν στο σχέδιό τους.

Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, βρέθηκε τρακαρισμένο, με τις πόρτες ανοιχτές.

Αργότερα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στον δρόμο προς τον οικισμό, εντοπίστηκαν δύο καμένα οχήματα.Ποιος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιων του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης». Είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD. Τα τελευταία χρόνια είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατασκευής πλαστικών και ενός από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παραγωγούς των masterbatches και agricultural films.
Η «Πλαστικά Κρήτης», ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: Απαγωγή Λεμπιδάκη: Τα sms της ελπίδας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 20:26