Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου: Έδεσε σκύλο στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και τον έσερνε στο δρόμο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, 09:55
Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου: Έδεσε σκύλο στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και τον έσερνε στο δρόμο

Αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Κρήτη, το οποίο καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, οδηγός είχε δέσει τον σκύλο στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και τον έσερνε με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κισσάμου. Μάλιστα, έχει τραυματιστεί άσχημα και έχει εγκαύματα στο σώμα του από την τριβή με την άσφαλτο.

Αμέσως, περαστικοί ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες συνέλαβαν τον δράστη. 

Ο οδηγός του οχήματος, πέρασε από αυτώφορο και αναμένεται δικαστεί για το συμβάν.

Ο Λάκης είναι ένας ηλικιωμένος σκύλος, ο οποίος νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ, εμφανώς τραυματισμένος λόγω του περιστατικού. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων απευθύνει έκκληση ώστε να φιλοξενηθεί ο σκύλος, μέχρι να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την απομάκρυνσή του.

Αμέσως, περαστικοί πρόσεξαν το περιστατικό και ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές οι οποίες και συνέλαβαν το δράστη. Ωστόσο πέρασε αυτώφορο και αφέθηκε ελεύθερος.

Για το συμβάν αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα απομάκρυνσης του σκύλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Χθες ενημερωθήκαμε για ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κισσάμου, με ένα σκύλο αλυσοδεμένο στον προφυλακτήρα. Ο σκύλος σερνόταν στο οδόστρωμα , ανήμπορος να αντιδράσει. Ευτυχώς κάποιοι άλλοι οδηγοί πρόσεξαν το συμβάν και το σταμάτησαν εγκαίρως, πριν σκοτωθεί ο σκύλος. Ο κηδεμόνας του ταυτοποιήθηκε, πέρασε αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ο Λάκης έχει τραυματιστεί άσχημα και έχει εγκαύματα στο σώμα του από την τριβή με την άσφαλτο. Για την ώρα νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ και χρειάζεται άμεσα φιλοξενία ώστε να εκδοθεί εισαγγελική εντολή απομάκρυνσής του, αφού παρόλο που υποχρεώθηκε να τον πάει στο γιατρό, τον άφησε ανήμπορο και δεμένο στην πυλωτή.

Μας ενημέρωσαν περίοικοι ότι δεν έτρωγε και δεν έπινε νερό και τον μεταφέραμε στον κτηνίατρο. Είναι παππούλης με αρθριτικά και αύριο θα κάνουμε βιοχημικές εξετάσεις και υπέρηχο κοιλίας, αφού προς το παρόν ήπιε μόνο νερό και δεν τρώει. Δεν μπορούμε όμως να τον φιλοξενήσουμε, τα σπίτια όλων των εθελοντών είναι γεμάτα και δεν υπάρχει τρόπος να φύγει από το μέρος που τον κακοποιούν εάν δεν βρούμε άμεσα ένα σπίτι! Ας δώσουμε μια ευκαιρία στο Λάκη να ζήσει ήρεμα το χρόνο που του απομένει!»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, 10:52