Νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα πανοραμικών λήψεων στο Γ.Ν. Θήρας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 05:50
Νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα πανοραμικών λήψεων στο Γ.Ν. Θήρας
Το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας συνεχίζει να εξοπλίζεται προκειμένου να ανεβάζει ολοένα και περισσότερο το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει. Το τελευταίο απόκτημά του είναι ένα υπερσύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα για τη λήψη ψηφιακών πανοραμικών και κεφαλομετρικών ακτινογραφιών με ειδικές τομές στη γναθοπροσωπική περιοχή, για την απεικόνιση ιγμορείων και τη μελέτη της κροταφογναθικής αρθρώσεως. Η διαδικασία παραλαβής και εγκατάστασής του ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες.

Το μηχάνημα διαθέτει ηλεκτρονικό αισθητήρα ψηφιακών λήψεων ιωδιούχου καισίου. Με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα θα γίνεται ανάγνωση της εικόνας ταυτόχρονα σε 10 διαφορετικές θέσεις (viewing stations) εντός του νοσοκομείου (Τμήμα Επειγόντων, Οδοντιατρείο, Παθολογικό, Ω.Ρ.Λ. ιατρεία), αλλά και αποστολή ηλεκτρονικά της εικόνας σε εξωτερικούς ιατρούς.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου, με τη λειτουργία του νέου ακτινολογικού μηχανήματος το Γ.Ν. Θήρας θα προσφέρει:

-γρήγορη απάντηση σε προβλήματα που αφορούν στη γναθοπροσωπική περιοχή, τα ιγμόρεια, τις βάσεις των κόγχων και τη μελέτη των κροταφογναθικών αρθρώσεων

-οργάνωση ψηφιακού αρχείου για μακροχρόνια παρακολούθηση των περιστατικών και στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων

-παροχή ειδικών υπηρεσιών Ακτινολογικού Εργαστηρίου σε ιδιώτες ιατρούς, καθώς στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ανάλογο μηχάνημα και συνεπώς δημιουργία εσόδων στο νοσοκομείο και μείωση αντιστοίχως του ποσού της κρατικής επιδότησης που αφορά στη λειτουργία του.

Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για οδοντιάτρους, Ω.Ρ.Λ., παθολόγους και άλλες ειδικότητες, τα περιστατικά των οποίων μπορούν να εξυπηρετηθούν στο πλαίσιο της υγειονομικής κάλυψης της Σαντορίνης αλλά και των όμορων νησιών.

Πηγή: atlantea

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 05:50