Νέο ραντεβού, για αύριο, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό, έδωσαν οι 600 συμβασιούχοι που εργάζονται στον τομέα καθαριότητας του δήμου, οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση και πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κουμουνδούρου, πέρασε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και στο παράρτημα του Υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και κατέληξε στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Βασιλίσσης Σοφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον Υπουργό, ο οποίος ωστόσο τους επανέλαβε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας παρέμεναν κλειστοί για τα αυτοκίνητα από νωρίς το πρωί και λίγο πριν τις 14:00 δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία.

Μηχανοκίνητη πορεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα αμαξοστάσια του δήμου στην Ιερά Οδό. Με πούλμαν και μοτοσικλέτες μετέβησαν στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου συναντήθηκαν με άλλους συναδέλφους τους και ξεκίνησαν την πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

 
 Κατευθύνθηκαν με μηχανές στην πλατεία Κουμουνδούρου

Κατασκήνωσαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στα STAGE πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από το Υπουργείο Μεταφορών.

 
 Έστησαν σκηνές έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Το πρωί, συμβασιούχοι, ανάμεσά τους και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Μάλιστα, έστησαν σκηνές στο πεζοδρόμιο, θέλοντας να δηλώσουν με αυτό τον τρόπο ότι θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου λυθεί το εργασιακό τους πρόβλημα.

 Έξω από το υπουργείο Εργασίας οι συμβασιούχοι
 Συμβασιούχοι στο υπουργείο Εργασίας

Οι συμβασιούχοι ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να μην «πεταχτεί» κανείς εργαζόμενος στον δρόμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης