Νέο σκάνδαλο με προπονήτρια της ελληνορωμαϊκής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 12:57
Νέο σκάνδαλο με προπονήτρια της ελληνορωμαϊκής
Νέο σκάνδαλο βρίσκεται στο προσκήνιο, στους κόλπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.), με πρωταγωνίστρια προπονήτρια της ελληνορωμαϊκής πάλης, η οποία δραστηριοποιείται και σε μεγάλο σύλλογο της Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, η επαγγελματίας προπονήτρια σήμερα φαίνεται να έχει προσκομίσει σειρά πλαστών βεβαιώσεων ενεργού αθλητικής δραστηριότητας στη δημόσια υπηρεσία που εργάζεται. Εν συνεχεία παραπλανώντας τις Αρχές σχετικά με την ακριβή ιδιότητά της, καταφέρνει να αποσπά με παράνομο τρόπο απαλλαγή από τα εργασιακά της καθήκοντα με την ψευδή αιτιολογία πως έχει την ιδιότητα της ενεργού αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας και όχι της προπονήτριας, όπως στην ουσία είναι.

Εξάλλου, στον αθλητικό νόμο ορίζονται με σαφήνεια αφενός ότι η ιδιότητα του προπονητού είναι ασυμβίβαστη με αυτή του εν ενεργεία αθλητού και αφετέρου ότι μόνο όσοι διατηρούν ενεργή την δεύτερη ιδιότητά τους δικαιούνται να απαλλάσσονται από δημόσια καθήκοντα, προκειμένου να διευκολυνθούν στις προπονήσεις τους.

Η υπόθεση, που ήρθε στο φως κατόπιν πρωτοβουλίας του Πανελληνίου Συλλόγου Προπονητών Πάλης, έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, για να καταλογιστούν οι σχετικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους, μετά και από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ίδια η προπονήτρια, στην προσπάθειά της να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τα όσα τις προσάπτονται, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «… Είθισται η ομοσπονδία να χορηγεί τέτοιες βεβαιώσεις σε μέλη τα οποία της είναι απαραίτητα…», δίνοντας παράλληλα και μια δική της ερμηνεία στον νόμο. Πώς, όμως, να δικαιολογήσει κανείς τα αδικαιολόγητα;

Πηγή: halkida.tv

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 13:21