Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο κάνει τον γύρο του διαδικτύου στο οποίο φαίνεται ο αστυνομικός, ο οποίος βρέθηκε εντός του προαύλιου χώρου της ΑΣΟΕΕ, να τραβά το υπηρεσιακό του όπλο και να απειλεί τους φοιτητές με τους οποίους διαπληκτίζεται.

Στο εν λόγω βίντεο, διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών καταγράφονται οι διάλογοι των φοιτητών και του αστυνομικού, ενώ γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση είχε βγει εκτός ορίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στον εισαγγελέα η πρυτανεία για το περιστατικό

Στις εισαγγελικές αρχές θα απευθυνθεί η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», ανακοίνωσε η πρυτανεία του ΟΠΑ σημειώνοντας ότι «τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης