Σε φάση ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Λήμνου βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, προχωρώντας σε ανασκαφές στην περιοχή της Ηφαιστίας.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια που πραγματοποιούνται ανασκαφές στην Ηφαιστία»​ ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παύλος Τριανταφυλλίδης τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Fm 100 ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες της β΄ φάσης της ανασκαφικής έρευνας σε αυτήν την περιοχή του ακριτικού νησιού με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε την περιοχή άγνωστη, αφού, όπως είπε, «είναι η πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια που πραγματοποιούνται ανασκαφές στην Ηφαιστία».

Μάλιστα, τα ευρήματα, σύμφωνα με τον ίδιο, που ήρθαν στο φως είναι αρκετά εντυπωσιακά, με τους αρχαιολόγους να βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη ενός πολύ μεγάλου ιερού της αρχαίας πόλης.

«Έχουμε ανακαλύψει τον κεντρικό πυρήνα της πόλης, μια τεράστια πλατεία πάνω από 20 στρέμματα, μέσα στην οποία υπήρχαν τα μεγαλύτερα ιερά» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας αποτελεί ένα πολύ μικρό τμήμα της αρχαίας πόλης που βρίσκεται στη Λήμνο.

Παράλληλα, ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε ανασκαφική έρευνα θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και στο Ιερό των Καβείρων. «Στόχος μας είναι να ενταχθούν η Ηφαιστία, η Πολιόχνη και τα Καβείρια σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα» συμπλήρωσε, ενώ παρόμοια σκέψη υπάρχει τόσο για το Κάστρο όσο και για το Μουσείο της Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: limnosfm100.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης