Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει σήμερα με τέσσερις καταθέσεις ενώπιον του ανακριτή.

Η Γεωργία, η οποία θα συνοδεύεται από ψυχολόγο, θα δώσει σήμερα την τρίτη κατάθεσή της, στην οποία αναμένεται να δώσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για τον εφιάλτη που βίωσε στο ξενοδοχείο «ΜΕΤ» και στα χέρια των διοργανωτών του διαβόητου «πάρτι» το οποίο ολοκληρώθηκε με τη σεξουαλική κακοποίησή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα καταθέσει, επίσης, η 17χρονη φίλη της Γεωργίας η οποία γιόρτασε μαζί της την αλλαγή του χρόνου και τη συνόδευσε στο πάρτι που έγινε στο ξενοδοχείο. Η νεαρή, στην προηγούμενη κατάθεσή της, είχε πει ότι από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στη σουίτα 401 του ξενοδοχείου «ΜΕΤ». «Φτάσαμε στο δωμάτιο 401, όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά άντρες ήταν πέντε-έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω» είπε και πρόσθεσε ότι έμεινε έκπληκτη από το κλίμα που επικρατούσε. Μετά από μισή ώρα παραμονής στη σουίτα, όπως κατέθεσε, οι δύο κοπέλες έφυγαν από το πάρτι. Τη 17χρονη την πήρε η μητέρα της, αλλά η Γεωργία, όπως της είπε, αποφάσισε να κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο για να περάσει τη νύχτα και να μπορέσει να οδηγήσει την επόμενη ημέρα.

Για πρώτη φορά θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή ο εργοδότης της Γεωργίας και ένας φίλος του. Ο πρώτος ήταν αυτός τον οποίο κάλεσε στο τηλέφωνο η 24χρονη μόλις ξύπνησε το πρωί για να τη βοηθήσουν. Οι δύο άνδρες έσπευσαν στο ξενοδοχείο για να την απομακρύνουν από τον τόπο του βιασμού της.

Επισημαίνεται πως αμέσως μετά την κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και την υποβολή μηνύσεως προσήχθησαν και ανακρίθηκαν 5 άνδρες: οι αδελφοί Λεβέντη, ο εφοπλιστής Περογιαννάκης, ο Βασίλης Τραφαλής και ο Μάνος Παπαδόπουλος. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους που φάνταζαν αστείοι μπροστά στα όσα κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα. Ωστόσο, η δίωξη που ασκήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη και ζήτησε να επιστατήσει των ερευνών για το ζήτημα ανώτερος εφέτης δικαστικός λειτουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξελίξεις δικαίωσαν τη Γεωργία Μπίκα. Οι δικαστικές αρχές μετά από λίγα εικοσιτετράωρα άλλαξαν προσανατολισμό και κάλεσαν τους 4 πρωταγωνιστές αυτής της άθλιας υπόθεση βιασμού, εκ των οποίων οι τρεις επώνυμοι και γόνοι μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης