Έπειτα από τρία χρόνια τέθηκε σε λειτουργία ο υπερσύγχρονος μαστογράφος στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος, ενώ είχε εγκατασταθεί από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου, παρέμεινε ανενεργός, λόγω έλλειψης ακτινολόγου.

«Η λειτουργία του μαστογράφου στο Κέντρο Υγείας έρχεται να συμπληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια του δήμου μας για πρόληψη και θεραπεία. Εξακολουθούμε να έχουμε σε προτεραιότητα τη συμπλήρωση όλων των ελλείψεων που υπάρχουν σε ιατρικές ειδικότητες, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όσο καλύτερα γίνεται οι δημότες μας στα δύο υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α., στο Κέντρο Υγείας και στο Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη διευθύντρια – ιατρό του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου κα Φωτεινή Δάντση, το πρόβλημα με την έλλειψη ακτινολόγου λύθηκε, ο μαστογράφος είναι τελευταίας τεχνολογίας με άριστη απεικόνιση και λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι δήμοι μπαίνουν στον αγώνα της πρόληψης και ειδικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Συγκεκριμένα, η μαστογραφία είναι εξαιρετικά σημαντική εξέταση για κάθε γυναίκα, προκειμένου να ανακαλύψει αλλοιώσεις και αλλαγές στο στήθος, πριν ακόμη γίνουν αντιληπτές από τις γυναίκες ή τον γυναικολόγο τους με ψηλάφηση» δήλωσε η ιατρός και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας κα Αβρόρα Σαββίδου.

Στην εξέταση μπορούν να υποβληθούν γυναίκες όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Τα ραντεβού κλείνονται αυτοπροσώπως στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου και όχι τηλεφωνικά, γιατί πρέπει να δίνονται σε κάθε γυναίκα, ανάλογα με την περίπτωση, οι κατάλληλες συμβουλές πριν από τη μαστογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης