Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Την Τρίτη 9 Μαΐου ο δήμος Αθηναίων προσπαθώντας να αναβαθμίσει το Εμπορικό Τρίγωνο της πρωτεύουσας παρέδωσε και επίσημα στους πεζούς άλλους δύο δρόμους που μέχρι στιγμής ήταν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά. Οι συγκεκριμένοι οδοί είναι η Αγάθωνος και Καρόρης (μέχρι την οδό Βορέου), η πεζοδρόμηση των οποίων αποτελεί στην ουσία συνέχεια των αντίστοιχων έργων στις οδούς Βύσσης και Καΐρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράδοση των πεζόδρομων πραγματοποιείται με μια γιορτή η οποία είναι ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες με live ζωγραφική αλλά και μουσική.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια του εικαστικού project «Αθήνα σημεία τομής», επτά καλλιτέχνες (Γιώργος Λυντζέρης, Γιάννης Καρδάσης, Δέσποινα Πανταζή, Anna Reschl, Βούλα Μιχαηλίδου, Φιόρη Δάλλα, Χριστίνα Παπούλια) θα τοποθετήσουν έργα τους σε βιτρίνες καταστημάτων.

Παράλληλα, δυο ατελιέ καλλιτεχνών (Φίλιππος Θεοδωρίδης, Χρήστος Μιχαηλίδης) θα παραμείνουν ανοιχτά για επισκέπτες. Την ίδια στιγμή η οδός Αγάθωνος φιλοξενεί την performance της Ana Sanchez Colberg, και θα αποτελέσει αφετηρία για μια περιπατητική διαδρομή στο Εμπορικό Τρίγωνο με τη designer Nατάσσα Παππά Into Stoas.

Στη γιορτή συμμετέχει και το Feyrouz το οποίο γιορτάζει τα τρία του χρόνια.

Το πρωί της Τρίτης ο Γιώργος Σεγκούνης ζωγράφισε στην οδό Καρόρη ενώ μετά τις 18.00, ο Harris Lambrakis Quartet – Χάρης Λαμπράκης Quartet ταξιδεύουν τους πάντες στους ήχους της τζαζ Ανατολής.

Παράλληλα ο καλλιτέχνης, Γιώργος Τζινιέρης ο οποίος επιλέχθηκε μετά από ανοιχτή πρόσκληση, αναμένεται να ζωγραφίζει το ΚΑΦΑΟ (το πράσινο κουτί του ΟΤΕ) το οποίο υπάρχει στη γωνία των οδών Πολυκλείτου και Βλαχάβα.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής, έχουν δηλώσει την ικανοποίησή τους από αυτή την εν εξέλιξη και καλούν μάλιστα τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να προχωρήσει άμεσα και σε νέες πεζοδρομήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης