Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο αρεοπαγίτης Βασίλειος Πέππας. Ο κ. Πέππας σημειώνεται πως θα αναλάβει τα ηνία διοίκησης της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Πέππας αναλαμβάνει την προεδρία του ανωτάτου δικαστηρίου που είχε μείνει κενή μετά την αποχώρηση τον περασμένο Ιούνιο, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, της Βασιλικής Θάνου, η οποία έμεινε στη θέση της επί δύο χρόνια, από το καλοκαίρι του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου μέχρι σήμερα υπηρετούσε ως αρεοπαγίτης και κατείχε θέση στη δικαστική επετηρίδα σχετικά χαμηλά, κάτω από τους αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου, από τους οποίους δεν επελέγη κανείς ως νέος πρόεδρος.

Τα ονόματα του Δημητρίου Κράνη, ο οποίος και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διαδικασία ακρόασης των υποψηφίων ανωτάτων δικαστικών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αλλά και της Ειρήνης Κιουρτσόγλου – Πετρουλάκη είχαν συζητηθεί έντονα, αλλά η κυβέρνηση κατέληξε στον Βασίλειο Πέππα, αφήνοντας εκτός όλους τους αντιπροέδρους και παράλληλα κατεβαίνοντας στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών για την επιλογή νέου προέδρου.

Η κυβέρνηση επέλεξε ως πρώτη αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου τη Μαρία Γαλάνη αλλά επίσης και ως αντιπροέδρους τους Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού και Μαρία Χυτήρογλου.

Ο κ. Βασίλειος Πέππας μετά την επιλογή του στην προεδρία του Αρείου Πάγου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της Πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της Δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη».

Πληροφορίες από: kathimerini.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης